Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Платіні отримав картину Пікассо за підтримку заявки Росії на ЧС-2018

Британські ЗМІ висунули нові звинувачення в корупції під час виборів країн-господарок чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років. Переможцями заявок стали Росія і Катар відповідно, - Сегодня.ua.

Британці знайшли нові докази корупції у світовому футболі.

Чергову доповідь підготувала і передала в нижню палату британського парламенту газета The Sunday Times. У ній говориться, що англійський заявочний комітет збирав інформацію на конкурентів в ході боротьби за право проведення ЧС-2018. Для цього нібито були найняті колишні співробітники британської розвідувальної служби МІ-6. Також в зборі даних брали участь британські дипломатичні місії по всьому світу.

Стверджується, що глава Союзу УЄФА Мішель Платіні отримав у подарунок картину Пікассо за підтримку російської заявки. А одну з ключових ролей в отриманні Росією права проведення ЧС-2018, даними The Sunday Times, зіграв особисто Володимир Путін, який нібито зумів заручитися підтримкою глави ФІФА Зеппа Блаттера.

У доповіді журналістів також містяться звинувачення на адресу Катару, який нібито лобіював свої інтереси в сфері футболу в ході укладання угод у газовій галузі.

Це вже не перші звинувачення в нечесній боротьбі за право проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років. Однак за підсумками розслідування, яке було ініційоване британськими ЗМІ і тривало майже рік, ФІФА не виявила жодних порушень у ході виборів країн-господарок.

Сегодня.ua

Глава ФІФА Мішель Платіні. Фото AFP

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ