Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад мільйон гривень задекларували на підтримку УКУ під час V Благодійного бенкету у Києві

1/3
Близько 200 політиків, бізнесменів, культурних та громадських діячів взяли участь у V Благодійному бенкеті, організованому для підтримки нових академічних програм та розбудови Українського католицького університету. Цьогоріч 17 листопада учасники Ювілейного бенкету в готелі «InterContinental» задекларували на розвиток УКУ більше 1 млн. гривень. Повідомила прес-служба УКУ.

Гостей Бенкету вітав Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар): «Український католицький університет – це унікальна інституція: кожна школа дбає про те, щоб дати можливість здобути знання, УКУ дає можливість своїм студентам дозріти. Університет дбає про виховання еліти, яка буде служити Церкві та державі. Тому ми дякуємо усім, хто допомагає нам, розуміє і дбає про розвиток Українського католицького університету».

Під час прес-брифінгу перший проректор УКУ Тарас Добко наголосив, що Університет є недержавним вищим навчальним закладом і його діяльність опирається на довіру тих людей, для яких важливим є формування цінностей. «Ми є відкритими до спілкування з Церквою, державою, академічною спільнотою, медіа, бізнесом. Сьогодні наш Університет перебуває у цікавій та захоплюючій фазі свого розвитку – ми будуємо академічне містечко (у серпні 2012 року у Львові відкрили Колегіум, у планах – відкриття академічного корпусу). Тому ми вдячні тим людям, які готові нас підтримати».

Під час Благодійного бенкету відбувся традиційний «тихий аукціон» – охочі придбати твір мистецтва могли вписати свою ціну на прикріпленому біля роботи «ціннику». Той, хто запропонував найбільшу – ставав власником твору. На «тихому аукціоні» були представлені твори як загальновизнаних метрів українського мистецтва, так і провідних молодих українських художників. Серед них Антон Кашшай, Яків Гніздовський, Михайло Демцю, Борис Буряк, Микола Малишко, Сергій Якутович, Тіберій Сільваші, Ігор Янович, Анна Криволап та інші. Яскравим закіненням аукціону стало оголошення про дарунок для музейної колекції УКУ живописної роботи учасника почесного комітету Благодійного бенкету Анатолія Криволапа.

У рамках святкування відбулася також лотерея, лоти для якої надали як приватні особи, так і різні посольства в Україні, зокрема Польщі, Угорщини, Латвії, Бельгії, Австрії, Канади, США та ін. Ексклюзивний лот Ювілейного благодійного бенкету, автомобіль моделі «Saturn Sky», придбав один з гостей вечора за 270 тисяч гривен.

Письменниця Оксана Забужко, яка входить до почесного комітету Благодійного бенкету, зокрема зазначила: «Те, що нас зібрало тут – це щось більше, ніж просто повага до освіти і віра в добрий університет. Криза сучасних демократій, як старих так і нових, має під собою глибші підстави, ніж просто корупція тих чи інших політичних сил. Ціла наша цивілізація сьогодні стоїть перед потребою морального перезавантаження. З точки зору віруючої людини, ці речі є очевидними. Тому УКУ для мене – це, либонь, єдиний університет в Україні, який розуміє, що якісна освіта це передача не знань, а цінностей, тієї самої любові та правди», – зазначила під час Благодійного бенкету письменниця.

 

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ