Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Попри проблеми з кресленнями будівництво стадіону у Львові йде повним ходом

1/2
Генпідрядник із будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові фірма «Азовінтекс» повністю завершила бетонування колон на західній та північно-східній трибунах стадіону. На західній трибуні було зведено 48 колон, а на північно-східній — 34, – повідомила прес-служба «Азовінтекс»

 

«Загалом колони на заході майбутньої футбольної арени розташовані у 6 рядів по 8 штук у кожному з них, - розповідає директор львівської філії «Азовінтекс» Ігор Семенов. – На сьогодні ведуться роботи з бетонування колон південно-східної та південно-західної трибун».

 

Станом на 10 вересня виконано робіт на суму 70 млн. 320 тис. грн. Ці роботи повністю оплачені замовником будівництва. Зокрема, були виконані земляні та фундаментні роботи, споруджено колони посадових рядів, та на завершальному етапі знаходиться їх бетонування.

 

Нагадаємо, що 24 вересня, ЗМІ поширили сенсаційний звіт УЄФА, у якому сказано, що Львів не встигне збудувати стадіон до Євро-2012, зокрема через те, що якість робочих ескізів, які виготовляє "місцеве архітектурне бюро Hipromez", не відповідає спроектованому дизайну". Далі зазначено, що вирішальним є той факт, що вся подальша робота має виконуватися "під наглядом кваліфікованих міжнародних консультантів з достатнім досвідом у галузі побудови стадіонів". При цьому зазначено, що "консультантам не заплатили за кілька місяців".

 

"У конструкторських роботах існує величезна затримка, оскільки даний розклад, прикріплений до цього звіту, предбачає здачу стадіону в експлуатацію у грудні 2010. Це абсолютно неможливо і нереалістично", - вважають в УЄФА.

 

Додамо, що міський голова Львова Андрій Садовий не спростував закидів УЄФА, однак "злив звіту у ЗМІ" назвав "провокацією". 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ