Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Правий сектор" передав Львівській ОДА своє звернення до Президента. Фото

29 квітня представники "Правого сектору" прийшли з пікетом під стіни Львівської обласної державної адміністрації. Вони звернулись до керівництва ОДА з проханням почути їх та передати звернення Президенту України.

"Якщо нас не почують, ми будемо змушені приїжджати сюди в більшій кількості і говорити з владою інакше. Ми прийшли сьогодні просто поспілкуватись і хочемо порозуміння. Нас привели сюди нетактовні дії влади та армії. ЗСУ розставила 11 блокпостів довкола нашої фронтової бази. Це певний крок нагнітання ситуації. Ми хочемо, щоб до нас вийшли представники влади і почули нашу позицію", - розповів Тарас Хамер, командир другого запасного корпусу батальйону ДУК.

На думку "Правого сектору", такі дії ЗСУ можна пояснити тиском на добровольців. "Нині йдуть переговори про легалізацію ДУК, але проблема в тому, що наших умов ніхто не хоче слухати. Ми згодні на легалізацію, однак зі збереженням певної автономії, з власним керівництвом і командирами", - наголосив Тарас Хамер.

Також представники "Правого сектору" зазначили, що не хочуть опинитись в ситуації, коли по них буде стріляти ворожа артилерія, а їм заборонятимуть стріляти у відповідь. "Нині хлопці зі Збройних сил України сидять в Пісках під щільним артилерійським вогнем, але не відстрілюються, бо в них немає наказу. Ми не бажаємо опинитись в такій самій ситуації", - зазначив Тарас Хамер.

До пікетувальників вийшов Юрій Підлісний, заступник голови Львівської ОДА з гуманітарних питань. Він вислухав звернення "Правого сектору" та пообіцяв передати його зміст вищому керівництву.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ