Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інтерсіті "Київ-Львів" можуть продовжити до Перемишля

Сьогодні, 24 листопада, в приміщені Львівської обласної ради відбулось підсумкове засідання комітету з питань транспорту Верховної Ради України та комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща за участю представників вищих органів виконавчої та регіональної влади. Про це повідомив кореспондент Гал-Інфо.

За підсумками засідання була підписана Декларація намірів про співпрацю між Службою автомобільних доріг у Львівській області та Воєводським Управлінням доріг Підкарпатського воєводства.

У декларації йдеться про готовність до розбудови дорожньої інфраструктури прикордонних територій Львівської області та Підкарпатського воєводства. Йдеться про створення безпечного середовища у межах транспортних коридорів, покращення доступності, зокрема на ділянках Синява – Олєшице – державний кордон, Любачів – Башня Гурна та Башня Гурна – Горинець-Здруй.

Окрім того планується впровадити до Різдвяних свят пілотний проект, що передбачає продовження маршруту потягу «Інтерсіті Київ-Львів» до польського міста Перемишль. «Укрзалізниця уже заявила про готовність продовжити маршрут. Зараз потрібно узгодити всі нюанси з прикордонною службою та ДФС. Маємо сподівання, що маршрут запрацює до Різдвяних свят», - зазначив Ярослав Дубневич, голова комітету Верховної Ради з питань транспорту.

Він також зазначив, що в подальшому буде розглядатись питання про будівництво євроколії до Львова, а згодом до Києва. «Це дозволить з`єднати декілька туристичних центрів якісним транспортом. Краків, Львів та Київ стануть ближчими та доступнішими для туристів. В той же час, це буде відновленням та розбудовою нового «шовкового шляху» для перевезення вантажів», - зазначив Ярослав Дубневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ