Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президент України відвідав Львівський бронетанковий завод. Фото

Сьогодні, 3 жовтня, у рамках робочого візиту до Львова, Президент України Петро Порошенко відвідав Львівський бронетанковий ремонтний завод, де оглянув взірець легкого бронетранспортера «Дозор» та іншу спецтехніку для АТО, яку ремонтують на заводі. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» станом на сьогодні завантажене на 100%, при необхідності працює у вихідні дні, позаурочні години та, окремі дільниці, у три зміни. На підприємстві працює 800 осіб. Тут ремонтують спецтехніку для зони АТО. Окрім цього, тут виготовили легкий бронетранспортер «Дозор», який зможе перевозити десантників з точки А в точку В.

Цей бронетранспортер під час свого візиту на завод оглянув Президент.

«Зараз ми вирішуємо питання передачі документації, щоб була у вас можливість уже переходити на тризмінний режим ремонту БМП, БТР, броньованої техніки. Створимо вам зараз ремонтний фонд.

Я вам дуже дякую. Бо зараз від вас залежить наскільки якісно ми захистимо державу. Бо проблема зараз не в чисельності. Вояки не підуть без броньованої техніки, без спеціального обладнання», – зазначив Петро Порошенко, Президент України, оглядаючи бронетранспортер «Дозор».

За ініціативою Президента було проведено випробування міцності броні нової машини «Дозор». Броня машини витримала, куля не пройшла наскрізь.

Нагадаємо, на підприємстві виконують роботи для МОУ, а саме: капітальний ремонт тягачів 7 од. БРЕМ -1 (броньована ремонтно-евакуаційна машина), 12 од. двигунів В-59, 45 од. коробок К1. На кінцевій стадії підписання угоди на відновлення 5 од. інженерних машин ІМР-2М. Також виїзні бригади підприємства виконують роботи по відновленню техніки у військових частинах.

За останні два місяці підприємство відновило бронетранспортери БТР-80 для ДП «Укроборонсервіс», БТР-60ПБ для прокуратури Львівської області, БРДМ для ГУ МВС у Львівській області. Зараз проводять капітальний ремонт 9 од. БТР-60ПБ для Західного територіального управління Держприкордонслужби.

Крім того ДП ЛБТЗ має частково документацію та всі можливості для проведення капремонту танків Т-64 всіх модифікацій (виробничі площі, кваліфікований персонал, устаткування, обладнання, новітні технології).

Виробничі потужності підприємства дозволяють виготовляти комплекти ГТВ для різних машин при забезпеченні відповідною документацією, проводити модернізацію як гусеничної, так і колісної техніки.

Довідка.

ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» був створений за рішенням Комітету Оборони та наказом №26 по Головному Бронетанковому Управлінню 9 травня 1944 р.

50-і роки.Освоєння капремонту Т-54, Т-55, виготовлення стендового та нестандартного обладнання.

80-і роки.Освоєння танків Т-72 та спецтехніки на їх базі.

90-і роки. Ліквідація середніх танків Т-55, Т-54, Т-62.

1995-2006 рр. Початок випуску продукції на експорт. Виготовлення запчастин до БТ техніки. Освоєння і капремонт модернізованого танка Т-72Б та випуск нового українського тягача БТС-5Б на базі Т-72, виготовлення складних агрегатів до тягачів.

Освоєно випуск і складання нових видів народно-господарської продукції, та конверсійної техніки: ЛіАЗ-5256, Газель, ГТУ-1- 0,5, ЛРМЗ-460, ЛРМЗ-580, КТС-16, БМР-1, ІМР-1, ІМР-2, Т-55АМВ, Т-72Б1, тощо.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ