Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Приїзд Президента України в зону стихійного лиха на Львівщині

5 серпня Президент України Віктор Ющенко здійснив робочу поїздку у Львівську область, зокрема, у село Верхнє Синьовидне Сколівського району, аби ознайомитися з ліквідацією наслідків повені.
Президент побував у місці обриву газопроводу високого тиску Стрий-Сколе, який проходить через річку Стрий, де ознайомився з роботами по ліквідації наслідків аварії, а також зустрівся з місцевими мешканцями.

Під час брифінгу з журналістами Віктор Ющенко наголосив на необхідності створення системи національного оповіщення. „Перше питання, яке було піднято на засіданні РНБО 7 днів тому, це створення системи загальнонаціонального оповіщення, - каже Ющенко. – Як об’єднати на базі МНС службу оповіщення, яка є у пожежників, медицини та МНС, як усі ці три структури поєднати у одну вертикаль?”
За словами Ющенка, учора він домовився про те, що через 30 днів на РНБО він заслухає перші результати об’єднання трьох систем оповіщення в одну.

«Якби була національна система оповіщення, втрати можна було б зменшити до 1/3-1/4», - каже Ющенко.

За словами Ющенка, він також доручив прем’єр-міністру підготувати доповідь з приводу створення системи оповіщення і Тимошенко погодилась, що через 3-4 тижні буде доповідати з цього приводу. На думку Ющенка, для створення системи загальнонаціонального оповіщення потрібно лише один фінансовий рік.

Президент власноруч залив основу під газопровід у с. Верхнє Синьовидне.

Після цього Ющенко відбув на нараду у Львів, на якій йшлося про введення 30-денного термін, під час якого будуть проводитись заходи для забезпечення непоширення інфекційних захворювань на Львівщині, зокрема, буду законсервовані криниці у потенційно небезпечних сільських районах, а натомість буде організована підвезення чистої питної води і продуктів. Крім того, санітарні й екологічні служби перевірять стан захоронень та інвентаризують стихійні сміттєзвалища, та проведуть дезінфекцію небезпечних місць.








































 

Підготував Володимир ПЕРЕГІНЕЦЬ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ