Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін з Тимошенко повівся, як добрий ведмідь, – Чорновіл

Прем'єри України і РФ Юлія Тимошенко і Володимир Путін остаточно «поховали» президента Віктора Ющенка і створили великі проблеми для лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Як повідомляє «Росбалт», таку думку висловив депутат Верховної Ради, член комітету з іноземних справ Тарас Чорновіл.

«Газові домовленості щодо зниження обсягів газу і не штрафування України за недобір, хоча і було досягнуто, але їх так і не закріпили на папері. Але нам дали обіцянку за принципом «якщо будемо добре себе поводити, то буде все добре». Це вписується в стару доктрину російського доброго, хорошого, але все-таки ведмедя. Він добрий і гарний, поки його не починають бити по морді», - сказав Чорновіл.

Депутат переконаний: «З Росією можна адекватно домовлятися. Причому Росія може навіть йти на поступки на шкоду своїм економічним інтересам, що зараз частково проявляється. Якщо Ющенко створював проблему, то Тимошенко її зняла в першу чергу на психологічному рівні, і тому Росія піде на поступки».

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Володимир Путін після зустрічі з українським прем'єром Юлією Тимошенко 19 листопада заявив, що Росія не буде стягувати з України штрафні санкції за недобір газу. Крім цього, за його словами, ухвалено рішення про те, що наступного року «Газпром» і «Нафтогаз» домовляться про нові обсяги закупівлі газу Україною.

Також Путін заявив, що наступного року в України не буде 20% знижки від європейської ціни на газ, але і не буде пільг з транзиту російського газу до Європи, і плата за транзит збільшиться приблизно на 60%.

Фото з "Нового регіону".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ