Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Пиво - легальний вбивця молоді або узаконена евтаназія

Щороку виробники пива витрачають мільйони доларів для того щоб переконати споживачів не тільки в нешкідливості пива, але і в його користі. Проводять псевдодослідження, публікують коментарі “учених”, маніпулють статистикою і даними різних досліджень. Що насправді представляє з себе пиво ?

Для багатьох це буде шоком, але, тим не менше: 99% наркоманів починали свою наркотичну «кар'єру» саме з пива та сигарет. Саме так виглядає невтішна статистика, опублікована в документах ВООЗ. Якщо виділити найголовніше в доповіді учених-наркологів, то пиво - це трамплін, з якого залежний несеться назустріч таким бідам людства, як наркоманія, пияцтво, алкоголізм.

У колишні роки пивний алкоголізм наркологи знали за повідомленнями західних колег. Однак, останнім часом ситуація різко змінилася. Залежність на пиво формується у значного числа жінок, підлітків і навіть дітей. Особи, які звертаються за допомогою з приводу алкоголізму, часто починали свої стосунки з алкоголем саме з пива, і лише в подальшому переходили на міцні спиртні напої.

Пиво відоме людині вже тисячі років. Поряд з вираженими позитивними смаковими якостями цей напій володіє багатьма цінними властивостями. Він містить в собі вітаміни групи В, С, корисні ферменти і прості цукру - фруктозу, сахарозу, глюкозу, мальтозу, легко засвоювані організмом. Пиво застосовувалося в медицині при деяких хронічних захворюваннях, при виснаженні.

Але всі позитивні властивості пива перекриваються низкою негативних моментів. Те, що пиво загальнодоступне і вважається слабоалкогольним напоєм, призводить до того, що його широко вживають молоді люди, підлітки і навіть школярі, чия нервова система надзвичайно чутлива до дії будь-яких отрут, і в яких пивний алкоголізм формується надзвичайно швидко.

Пиво містить у собі алкоголь у кількості 30 грам на літр і більше. Вуглекислий газ, що міститься в пиві, викликає посилене всмоктування алкоголю. Це викликає більш різке і сильне сп'яніння, посилення кровообіг у мозку, печінці, легенях та нирках, що посилює токсичну дію алкоголю. Вживання пива найчастіше не передбачає гарячих закусок. А, крім того, з'явилися сорти пива, що містять до 10-12% алкоголю. Все це дає виражені токсичні ефекти.

Фітоестрогени, що містяться в пиві, являють собою рослинні аналоги жіночих статевих гормонів і потрапляють у напій із хмелю. Вміст їх у хмелі досягає значних величин - від 20 до 300 мг на 1 кг рослинної маси. Цієї кількості достатньо для надання виразного гормонального впливу на організм людини. Зміна ендокринного статусу у осіб, що зловживають алкоголем, пов'язана, в основному, з ефектами фітоестрогенів. У чоловіків відзначаються жирові відкладення за жіночим типом (на стегнах і животі). У жінок, які систематично вживають пиво, при спробах скоротити або припинити вживання відзначається гормональні зрушення з ухилом у бік чоловічих статевих гормонів, що викликає ріст волосся за чоловічим типом. Крім того, різкі коливання гормонального фону (особливо в поєднанні з курінням) можуть спровокувати появу онкологічних (ракових) захворювань.

Вживання великих кількостей рідини, викликає серцеву декомпенсацію, вимивання солей, порушення водно-сольового обміну. «Бичаче серце», жирове переродження печінки, хвороби нирок і пивний алкоголізм - часті супутники.

Одночасна дія перерахованих вище факторів викликає раннє формування пивного алкоголізму, нерідко у дітей і підлітків. Атипові форми сп'яніння, депресію або агресивні форми поведінки, порушення поведінки і мислення, а в запущених випадках і слабоумство.

Підготовлено за матеріалами "Великого медичного сайту - MedTerms.com.ua"

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ