Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ремонти доріг робляться лише для реклами чинної влади, а не для якості – комісія інженерного господарства ЛМР

1/3
На ремонт 306 вулиць нашого міста виділено 27 мільйонів гривень. На одну вулицю, в середньому, припадає 88 тисяч гривень, а це 150 гривень на метр квадратний дороги. Якщо ширина вулиці близько 7 метрів, то виходить, що вулицю ремонтують на 84 метри, тобто роблять ремонт вибірково. Про це сьогодні, 16 вересня, під час виїзної конференції з проблеми ремонту доріг заявив голова комісії інженерного господарства транспорту і зв’язку Львівської міської ради Василь Попович.

 

За словами членів депутатської комісії, ще донедавна ремонтні роботи проводили за схемою: експертиза – дозвіл – ремонт. А зараз такою схемою нехтують. Тому виникає проблема неефективного використання коштів –  нещодавно відремонтовані дороги потребують ямкового ремонту. До прикладу, не так давно відкрита вулиця Наукова уже латана в районі готелю «Супутник», а відремонтована рік тому дорога на Володимира Великого має тріщини, хоча гарантійний термін її експлуатації від 5-ти до 11-ти років. За словами депутатів, такі тріщини за зиму зруйнують покриття дороги, і її доведеться знову ремонтувати.

 

Василь Попович каже, що на ремонт магістральних доріг міста систематично виділяють кошти, та цього не можна сказати про внутрішньоквартальні дороги. На його думку, бракує критеріїв для визначення, які вулиці ремонтувати, адже часто міжбудинкові дороги в критичному аварійному стані не отримують потрібної уваги від влади.

 

На думку членів комісії, ремонти дорігдороги, які зроблені останнім часом, не дають бажаного ефекту, а робляться лише для реклами діючої влади, а не для якості.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ