Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школярі Трускавця подарували десантникам «Котигорошка»

1/3
У курортному Трускавці, що на Львівщині учні однієї з середніх загальноосвітніх шкіл внесли свій посильний вклад у перемогу над бандами фейкових утворень, що отаборилися в деяких східних районах Донбасу, повідомили у Львівському обласному військкоматі.

У період новорічних канікул група школярів та вчителів відвідала  розташування 80-ої окремої аеромобільної бригади. Учні підготували для бійців особливий вертеп та концерт з патріотичними піснями та віршами. Під час екскурсії вони ознайомилися з новітньою історією військової частини, завданнями, що доводиться виконувати десантникам Високомобільних десантних військ. Відвідали заняття, ознайомилася з побутовими умовами.

Після екскурсії молоді трускавчани настільки перейнялися справою захисту Вітчизни, що вирішили у свій спосіб долучитися до неї – подарувати десантникам автомобіль для виконання бойових завдань в межах Антитерористичної операції. Впродовж останніх двох місяців частину коштів на потужний позашляховик їм вдалося зібрати самостійно, а решту додали небайдужі городяни.

Завдяки нещодавнім змінам у законодавстві авто досить швидко і за помірну ціну було придбано в одній з країн Євросоюзу.  Аби машина не підвела в зоні АТО було проведене технічне обслуговування та підготовка.

Передавали автомобіль урочисто в школі. Перед цим діти усіх класів самостійно розфарбували позашляховик у «камуфляж». Машину назвали «Котигорошко», адже це український герой, який перемагає усіх недругів. Приймати авто приїхав учасник АТО, захисник Донецького аеропорту майор Віталій Мульський. До речі, офіцер -  випускник цього навчального закладу. За його словами, тут навіть за радянських часів виховували українських патріотів. Саме це і вплинуло на вибір професії. Десантник був гордим за свою школу та підростаюче у ній майбутнє покоління та висловив впевненість, що з такою підтримкою Український народ обов'язково переможе. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ