Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Слава Бандері!» – «Слава Україні!» і агітували за Ющенка, – святкування річниці Бандери у Львові

1 січня у Львові відзначили 101-у річницю від дня народження Степана Бандери У перший день нового 2010-го року у Львові відбулося покладання квітів до пам’ятника Степанові Бандері, а також святкове віче – з нагоди 101-ї річниці від дня народження провідника Організації українських націоналістів. Учасники вітались «Слава Бандері!» - «Слава Україні!» і агітували за Ющенка.

 

В урочистостях взяли участь чільники львівської обласної та міської влад. Першим виступив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. Він, зокрема, назвав Степана Бандеру символом українізації народу і закликав вклонитися людині, яка в складні часи не побоялася боротися проти фашизму і більшовизму. Також він сказав, що відзначення 101-ї річниці з дня народження відбувається в складний для крани рік, коли треба вибирати П резидента. Він закликав вчитися у Бандери любові до У крани і висловив впевненість у тому, що Львівщина і Галичина зроблять правильний вибір і не помиляться.

 

Заступник голови Львівської ОДА Ігор Держко у своєму слові нагадав, що вороги спочатку називали українців мазепинцями, потім петлюрівцями, а згодом, а подекуди, й дотепер називають бандерівцями. Згадав він і те, що Степан Бандера у непрості часи зміг створити потужну боєздатну силу – Українську повстанську армію.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив , що кожен народ і нація черпає віру і сили у своїх героях. Для нас таким повинен бути Степан Бандера про його героїзм і подвиги ми повинні розповідати дітям і наступним поколінням

 

Друга половина мітингу перетворилася на відверту агітацію за чинного Президента Ющенка, хоча серед більш як двох сотень людей, що прийшли на віче були й такі, що відверто висловлювали своє незадоволення діями центральної влади, але до сутичок між прихильниками і противниками справа не дійшла!

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ