Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

У ДФС запевняють, що жодного 20-відсоткового податку на волонтерську допомогу не буде

25 березня під стінами Державної фіскальної служби у Львівській області відбувся пікет представників волонтерських організацій проти законопроекту, що, за їхніми словами, вводить 20% податку на волонтерську допомогу. Учасники принесли свинячу голову та памперси, котрі розклали перед входом в ДФС.

"Нема жодного розуміння, на якій підставі було вирішено оподатковувати ті верстви населення, котрі знаходяться в зоні АТО і отримують ту чи іншу волонтерську допомогу", - заявив Іван Спринський, голова ГО "Рабів до раю не пускають".

До пікетувальників вийшов заступник начальника фіскальної служби Василь Крисляр, котрий запросив ініціативну групу зайти в приміщення ДФС, аби обговорити проблемні моменти.

Під час цього засідання працівники ДФС запевнили, що волонтерська допомога людям, що перебувають в зоні АТО або вимушено виїхали звідти, оподатковуватись не буде.

Також вони запропонували утворити спільно з волонтерами робочу групу, в межах котрої юристи волонтерських організацій спільно з працівниками ДФС зможуть напрацювати шляхи подальшої співпраці.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ