Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У грудні промисловість Львівщини "відбилась" від дна на 2%

1/2
У грудні минулого року вдалось збільшити обсяг промислового виробництва порівняно з відповідним місяцем 2008 року, і приріст становив 2%. Зокрема зросли обсяги у добувній промисловості (на 10,2%), переробній промисловості (на 0,4%), на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води (на 2,7%), – повідомили в головному управлінні статистики у Львівській області.

 

У переробній промисловості зростання обсягів виробництва до відповідного місяця попереднього року  досягнуто  на підприємствах з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів (на 28,2%), з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 21,8%), металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів (на 6,1%), хімічної та нафтохімічної промисловості (на 5,8%), легкої промисловості (на 0,1%).

 

У грудні також було досягнуто  приріст промислового виробництва порівняно з листопадом 2009 року  (на 4%).

 

Разом з тим, незважаючи на поліпшення ситуації у грудні спад виробництва допущений у попередні періоди перекрити не вдалось і у 2009 році порівняно з 2008 роком зниження становило 20%. Зокрема, у добувній промисловості випуск промислової продукції зменшився на 12,6%, у переробній промисловості – на 22,9%, на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – на 12,0%.

 

Треба зазначити, що спад промислового виробництва у 2009 році в області є меншим ніж по  Україні: загальнодержавний спад склав 21,6%. Серед регіонів України за темпами промислового виробництва Львівська область посіла 11 місце.

 

У переробній промисловості порівняно з 2008 роком зростання промислового виробництва відбулося лише на підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Збільшили випуск продукції підприємства з виробництва олії та тваринних жирів, перероблення та консервування овочів; з виробництва готових кормів для тварин, з виробництва етилового спирту, з виробництва чаю та кави, пива, з виробництва сухарів, печива,  пирогів і тістечок тривалого зберігання.

 

В  усіх решти видах діяльності  відбувся спад виробництва, причому найбільший на підприємствах металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів, машинобудування, з виробництва коксу, продуктів нафтопродуктів, виробництва іншої неметалевої продукції, з оброблення деревини та виробництво виробів з деревини, крім меблів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ