Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міській лікарні швидкої допомоги відкрили «зелену зону» приймального відділення

Сьогодні, 20 січня, у Львові після ремонту відкрили приймальне відділення, найбільшої на території західної України міської клінічної лікарні швидкої допомоги, що на вул.Миколайчука,9. Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

 

За його словами, приймальне відділення складатиметься з трьох зон: зеленої (куди пацієнти приходитимуть самостійно із скаргами), жовтої (діагностичної) та червоної (надання термінової невідкладної допомоги). Наразі в лікарні облаштували зелену зону.

 

«В усьому світі у лікарнях є такі приймальні відділення, в які потрапляє пацієнт для встановлення діагнозу та повного огляду. Тобто не завжди люди звертаються зі скаргами на щось конкретне. Тому, щоб людина не обходила всіх відділень, їй діагноз ставлять у приймальному відділені, а потім уже направляють на лікування, або, якщо це щось несерйозне то відразу надають допомогу. Якщо ж людина потрапляє в критичному стані, то її відразу розподіляють у червону зону, де відразу надають допомогу без попереднього  діагностування (екстрені ситуації). Такий метод надання допомоги потребує, щоб у відділені були лікарі широких профілів, тому наразі ми паралельно готуємо спеціалістів», - розповів Володимир Зуб.

 

Ремонт зеленої зони приймального відділення, є першим етапом у поліпшенні надання медичної допомоги. Ще дві зони планується зробити до 2012 року. Площа такого відділення  більше 2 тис. кв. метрів, наразі відремонтовано 711 кв. метрів площі (зелена зона), на це витрачено 2,1 млн. гривень. Загалом на цей проект планують витратити 5,5 млн. гривень, та ця сума відносна, адже кошторис проекту рахувався 2008 року.

 

Додамо, що за останні чотири роки в лікарні проведено реконструкцію даху головного корпусу, приміщень під агіографічну операційну, капітальний ремонт операційного блоку, 2-го хірургічного відділення, реанімаційного та приймального відділень. Проведено реконструкцію рентген-кабінету та встановлено сучасний багатофункціональний рентген-апарат.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ