Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському госпіталі військовий одружився з курсанткою

У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відбулася перша в історії цього військово-лікувального закладу подія – військове весілля. Пацієнт військового госпіталю, колишній боєць АТО сумчанин старший сержант Сергій Ющенко одружився з луганчанкою Катериною, нині – курсантом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, з якою познайомився, виконуючи завдання в районі проведення АТО. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

Сергій до війська пішов добровольцем, до армії навчався на будівельника та деякий час пропрацював на будівництві. Також у його активі – два роки строкової служби та 6 років служби за контрактом у Сумському прикордонному загоні.

– Я пішов захищати Батьківщину, бо не міг спокійно почуватися, коли ворог вдерся на нашу землю. До того ж, моя рідна Сумщина була на напрямку потенційного удару агресора. Там, в районі виконання завдань, й зустрів Катерину у 2015 році. Наша бригада дислокувалась неподалік від населеного пункту, звідки вона родом. Ми багато спілкувалися про те, як живуть люди в Луганській області, що бентежить та непокоїть місцевих мешканців. Наші спільні погляди переросли у любов, – посміхається Сергій.

8 травня цього року, виконуючи бойові завдання в районі населеного пункту Кримське, сержант Сергій Ющенко отримав мінно-вибухову травму.

– Ми рухались у складі підрозділу «сірою зоною». Боєць, який був попереду мене, зачепив ногою «розтяжку». Частина уламків дісталася й мені. Евакуювали в госпіталь. Пройшов основне лікування в Харкові, потім відправили до Львова для остаточного лікування та реабілітації, адже саме тут госпіталь спеціалізується на спінальних травмах. Поранення серйозне, втім, лікарі кажуть, що шанси звестися на ноги є. Спочатку, як прийшов до тями у госпіталі, нікому не хотів повідомляти про те, що сталося. Особливо Катерині. Однак вона сама знайшла мене у Харкові. Тоді я остаточно зрозумів, що не можу її відпустити від себе!

Полковник медичної служби Олександр Алєксєєв, який лікує Сергія, розповів, що динаміка одужання пацієнта позитивна. І незважаючи на травму нижньої ділянки хребта, військовослужбовець зможе ходити, якщо буде багато та наполегливо займатись із реабілітологами.

– Кохання не лише піднімало пацієнтів з інвалідного візка, але й надавало, як кажуть, крил для подальших життєвих звершень, – зазначає військовий лікар. – Те, що Сергій та Катерина зважились на такий відповідальний крок у житті, свідчить, що у них обов’язково все буде гаразд. Адже вони підтримуватимуть одне-одного і обов’язково досягнуть того, чого прагнуть.

Спочатку Катерина та Сергій не планували пишної церемонії. Однак знайомі, які опікувались пораненим бійцем, вирішили зробити їм сюрприз та залучили до організації свята одну з івент-агенцій Львова. А ті вже підійшли до питання професійно. У невеличкому скверику на території госпіталю обладнали весільну альтанку, було багато квітів, повітряних кульок, жива музика та безліч гостей. Окрім медичного персоналу та пацієнтів, молодят вітали волонтери навіть з-за океану. Зокрема, львівська активістка Ірина Дзьоба передала молодятам подарунок та вітання від членів української діаспори з каліфорнійського міста Сакраменто. Були на святі й бойові побратими Сергія. Один з воїнів, Денис, виконував місію дружби нареченого.

Під щирі оплески молоді стали на рушник, розділили каравай та обмінялися обручками. А на завершення – запустили в небо повітряні кульки із побажаннями.

Журналісти, присутні на церемонії, цікавились у подружжя їх планами на майбутнє.

– Будемо будувати наше щастя, – відповіла наречена героя. – Хочеться, щоби Сергій одужав і здійнявся на ноги, побудувати дім. І, звичайно, щоби з’явилися діти. Вважаю, що все це у наших силах. Адже є ми, є друзі та знайомі, які підтримували нас у важкі хвилини. Вірю, що все буде гаразд!

Мрія Катерини – стати професійним військовослужбовцем, офіцером. Сергій бажання дружини цілковито підтримує. Жартує, що за декілька років матиме у хаті свого командира.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ