Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У львівському Палаці мистецтв відкрився Осінній салон

Сьогодні, 9 листопада, у львівському Палаці мистецтв урочисто відкрили виставку «Осінній салон», яка триватиме до 4 грудня.

За словами головного художника Палацу мистецтв та голови експозиції Ореста Скопа, цьогорічний «Осінній салон», напевно, найбільша мистецька акція у Львові.

«Відвідувачі побачили, що кожний поверх експозиції має свої завдання. Цікаво те, що вона різногалузева: плакати, скульптури, живопис, графіка, роботи старого метра Михайла Дзиндри і не тільки. В цій акції поєднані різні жанри, тому людина, яка відвідає Палац, насититься духовно», – додав Орест Скоп.

Зокрема, в межах «Осіннього салону» відкрилась виставка «Український плакат у Львові».

Це понад 70 плакатів на різні теми: патріотизм, екологія, всесвітні катастрофи, сиротинство, паління, здоров’я, залежність від Інтернету.

«Плакати прислали з Києва, Луганська та Донецька. Дизайнери показали високу професійність. Роботи, які представлені на виставці, справді мистецькі, особливо порівняно з незрозумілими плакатами, якими завішані міста України», – наголосив заслужений діяч мистецтва України Орест Скоп.

Довідка:

Метою заходу є популяризація сучасного українського мистецтва, активізація мистецького середовища Львова; ознайомлення з творчим доробком українських та закордонних художників та напрямками сучасного мистецтва, підтримка молодих талановитих митців, вирізнення кращих мистецьких творів року.

Цього року до розгляду виставкому свої твори подали понад 250 митців з різних областей України: Києва, Львова, Одеси, Тернополя, Чернівців, Луцька, Івано-Франківська, Закарпаття, Запоріжжя, Криму та з-за кордону - Нідерландів, Норвегії, Англії. Всього до виставки відібрано понад 300 мистецьких творів 207 авторів.

На виставці переважають твори живопису, у меншій кількості представлена скульптура, графіка, кераміка, текстиль.

Другий рік поспіль у межах Осіннього Салону відбуваються дві важливі виставки. Перша – це ретроспектива відомого українського скульптора та художника Михайла Дзиндри, присвячена 90-тю з дня його народження. Друга не менш важлива експозиція – Український плакат у Львові – яка презентує близько сотні плакатів, в основному молодих авторів, на важливі соціальні та культурні проблеми сьогодення.

Урочисте закриття Салону, нагородження дипломантів та святковий концерт відбудеться 4 грудня 2011 о 15.00 у конференц-залі Львівського Палацу Мистецтв.

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ