Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові чорнобильці та афганці пікетували ОДА

Учасники "Союзу Чорнобиль Україна" 24 лютого організували пікет під стінами Львівської ОДА. Вони протестували проти зняття пільг, оподаткування пенсій та низької грошової допомоги. Активісти зазначають, що це мирна акція, однак, вони готові до радикальних дій.

Пікетувальники обурені скасуванням положень, що забороняли зменшення розміру соціальних виплат. "Є чіткі положення, що забороняють зменшення пільг. Тобто пільги можуть лише збільшувати", - зазначив Михайло Магеровський, член правління  Львівської обласної організації "Спілки ветеранів Афганістану".

Учасники пікету висловили своє обурення, що в той час, коли усі ціни зростають, їх позбавляють законих пільг. "Ми втратили своє здоров'я під час ліквідації аварії на ЧАЕС. Я більше часу проводжу в лікарні аніж вдома. Ліки дорожчають, в в мене іще сім'я і квартплата. Тепер мене позбавляють соціальних виплат, як мені далі жити?", - розповів Микола, ліквідатор аварії на ЧАЕС.

До пікетувальників вийшов Юрій Підлісний, заступник голови ЛОДА. Він запевнив, що Олег Синютка розгляне вимоги пікетвальників під час круглого столу в четвер. Також представників афганців та чорнобильців запросили на зустріч з депутатами ВР, що представляють Львівщину, котрі зараз прибули у місто з робочим візитом.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ