Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові є 122 трамвайні вагони, з них на лінію виходить тільки половина

У Львові є 122 трамвайні вагони, з них на лінію виходить половина, а інша – потребує ремонту. Про це сьогодні, 23 січня, під час брифінгу на трамвайному депо №1 щодо облаштування ремонтної бази повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Садового, у Львові щомісяця треба капітально ремонтувати три вагони.

«Згідно з новою транспортною схемою ми надаємо перевагу тролейбусам та трамваям, але якщо тролейбуси можемо закупити на ЛАЗі, то щодо трамваїв ситуація складніша. Новий вагон коштує 2 млн євро. Тому у нас є варіант – це ремонтувати вже експлуатовані вагони і купувати вагони, які були у користуванні в Німеччині і які можуть виходити на лінію. Також ми говоримо про новий трамвай. Думаю, що найближчим часом ми проведемо тендер на закупівлю трамваю. Хотілося б, щоб в цьому році ми вже побачили львівський новий трамвай, який ми за підтримки уряду зможемо купувати. Це дорогий вид транспорту, але максимально вигідний, бо він довго може служити», - сказав Андрій Садовий.

«Нові трамваї будемо купувати, але виключно вітчизняного виробництва, бо закордонний трамвай за 2 млн євро буде «золотим» і ніколи не окупиться», - додав Андрій Садовий.

Додамо, що орієнтовна вартість капітального ремонту 200-250 тис. грн.

Натомість самі працівники трамвайного депо №1, де облаштували ремонтну базу, жаліються на поганий стан приміщення. Зокрема, термінового ремонту потребує дах.

Фото - Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ