Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пом’янули жертв Голокосту

27 січня, в Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, біля пам'ятника жертвам Львівського гетто у Львові пройшли жалобні заходи, повідомила прес-служба Львівської облради.

Розпочалися вони поминальною молитвою, яку виголосив рабин львівської громади прогресивного юдаїзму Сіва Файнерман. До учасників жалобного мітингу звернулися голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради Орест Шейка, начальник відділу національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Ігор Держко, заступник міського голови Львова Василь Косів. У заходах також взяли участь депутати обласної ради Ігор Грещук, Олег Баран.

У своєму виступі Орест Шейка зокрема зазначив: “Сьогодні ми згадуємо і євреїв – жертв львівського гетто, і тих українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям. В 30-40-их роках ХХ століття людство пережило два великих геноциди: Голокост – геноцид євреїв і Голодомор – геноцид українців. Ми повинні це пам'ятати, щоб таке ніколи більше не повторилося.”

Завершилисяжалобні заходи спільної молитвою християнських конфесій. Священики Української греко-католицької, Вірменської апостольської та Української православної церков спільно помолилися за душі невинно убієнних.

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ