Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові презентували талісманів «Євро-2012»

Сьогодні, 20 листопада, у Львові презентували талісмани до «Євро-2012». Львів став першим серед міст України, котрі прийматимуть чемпіонат, де відбулась така знаменна подія. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Презентація талісманів - один із обов'язкових етапів підготовки до чемпіонату. У кожному місті їх представлятиме місцева футбольна легенда», - розповів директор МОК «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський.

У Львові видатний футболіст Степан Юрчиши урочисто презентував талісмани публіці. Він також отримав диплом друга «Євро-2012».

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зазначив, що талісмани «Євро-2012» - один із елементів промоції чемпіонату. «Я радий, що у підготовці до чемпіонату у місті постійно щось змінюється. До Нового року планують відрити термінал, який буде повністю під склом. Також є зміни у дорожній інфраструктурі, покращився інвестиційний клімат у місті та області», - зазначив губернатор.

Маркіян Лубківський також наголосив, що Львів демонструє хороші теми підготовки до «Євро-2012». «Щодо створення талісманів, то цей процес доволі складний, - зазначив він. - Участь у розробці брали УЕФА, компанія «Уорнер Бразес» та два оргкомітети з української та польської сторони. Я цілком задоволений фінальним результатом. Ми намагалися максимально українізувати талісман, у нашого є вишита сорочка, крайка. Ми також хотіли, щоб він був привабливим для діточок».

За словами Маркіяна Лубківського, в основу створення українського талісмана лягла казка про Котигорошка: «Важливо було вдихнути український дух у талісмана і водночас, щоб він гармоніював зі світовими тенденціями. Це мав бути образ, котрий демонструє швидкість, рух». Він також наголосив, що талісман не може усім подобатися: «Але за кілька тижнів я думаю, усі його полюблять».

Усі охочі в Україні зможуть також проголосувати за імена талісманів. Наразі розглядаються три пари імен, котрі попередньо відібрані УЕФА та Місцевими оргкомітетами приймаючих країн. Це: Славек та Славко, Шємко і Стрімко, Клемек та Ладко. «По всій Україні у закладах швидкого харчування «МакДональдз» усі бажаючі зможуть сфотографуватися з талісманами, а також проголосувати за імена для пари. Усі, хто візьме учать у голосуванні, зможуть виграти один із чотирьох квитків на матчі «Євро-2012», - розповів генеральний директор «МакДональдз Україна» Іан Борден.

Нагадаємо, що 16 листопада відбулась офіційна презентація талісманів у колькому театрі у Варшаві.

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ