Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові розпочали збір підписів за відкликання депутата Романа Плахтія

У суботу, 21 лютого, у Львові біля колишнього кінотеатру "Маяк" відбулись вуличні збори мешканців 29-го виборчого округу, де було прийнято рішення про запуск процесу відкликання депутата Львівської міської ради Романа Плахтія. Відтак, ініціативна група планує звернутись до ТВК за підписними листами. Про це розповів голова ГО «Новий Львів» Віталій Ілик.

"У вівторок (24 лютого) ми плануємо з мешканцями отримати підписні листи в ТВК і протягом тижня будемо збирати підписи за відкликання Романа Плахтія. Нам потрібно зібрати близько 300 підписів, однак ми певні, що зберемо значно більшу кількість підрписів, аби не виникало зайвих питань", - розповів Віталій Ілик.

Він також зазначив, що чине законодавство про статус депутатів місцевих рад є застарілим і неузгодженим з новим виборчим законодавством. "Але це не буде заважати провести процес відкликання депутата", - запевнив Ілик.

Нагадаємо, представники ГО "Новий Львів" та "Платформа вільних людей" під час прес-конференції, що пройшла  минулого тижня у Львові, заявили про намір відкликати депутата-мажоритарника Львівської міської ради Романа Плахтія, котрий очолює постійну депутатську комісію комунального майна та власності.

 

 

На фото - Роман Плахтій веде засідання комісії комунального майна та власності Львівської міської ради.

Зосередити увагу на діяльності Романа Плахтія, окрім скарг виборців, активісти були змушені і через незадовільний стан справ з комунальним майном у Львові. Так, під час прес-конференції було сказано про значну заборгованість щодо платежів за оренду комунального майна, а також - про підозріло високий відсоток орендованого майна у співвідношенні до приватизованого.

 

Цей момент прокоментував Степан Рутар, заступник завідуючого кафедри в Львівській комерційній академії: "Зверніть увагу, що загальна площа орендованого є в два рази більшою від площі приватизованого майна. Якщо така тенденція буде зберігатись, то місто нічого не заробить. Окрім того, заборгованість за оренду майна 19 мільйонів гривень, то як можна зробити збалансований бюджет. Відтак, виникає багато питань до депутатської комісії комунального майна та власності, чи навіть міської ради в цілому. Робота в сфері порядкування комунальним майном дуже слабка. Якщо так буде продовжуватись, то це означає, що ми працюємо в межах олігархату, а не йдемо шляхом ринкових відносин".

Також під час прес-конференції було порушено питання надання матеріальної допомоги депутатами. "Це узаконений корупційний інститут. Як це депутат може роздавати матеріальну допомогу!? Така практика має бути ліквідована", - наголосив Степан Рутар.

Чит. також У ЧЕРЗІ НА «ДЕРИБАН»…

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ