Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові розпочався Тиждень актуального мистецтва. Фото

Від сьогодні, 30 серпня, у Львові розпочався Тиждень актуального мистецтва. Він стартував спільною виставкою українських та польських митців у Львівському палаці мистецтв. Польська частина розміщена у одному залі та називається «Ре: (ремінісенція, ремікс, рефлексія)». Українська частина - в іншому залі, називається «Український зріз. Лиман. 2013».

Наші західні сусіди представили своєрідний підсумок за 50 років польського медіа-мистецтва. Уся зала - у напівмороці. Всюди порозставлене старі телевізори, коробки з радіо програвачами всередині, різноманітні відео інсталяції.

Українські митці представили себе переважно картинами різноманітного характеру та жанру. Також у залі є три інсталяції з дерева. За задумом організаторів, сучасне українське мистецтво в такий спосіб має показати свій теперішній символічний простір.

Окрім виставок, під час Тижня актуального мистецтва у Львові відбуватимуться перформанси, лекції, зустрічі із визначними митцями, виступи театрів сучасної пластики, майстер-класи з контактної імпровізації, школа арт-критики, різножанрові проекти та презентації.

Триватиме ТАМ до 11 вересня.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ