Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові у 1,5 раза зменшилось споживання електроенергії на теплових підприємствах

1/3
У Львові завдяки реформам у 1,5 раза зменшилось споживання електроенергії на теплових підприємствах. Про це сьогодні, 31 січня, під час виїзного брифінгу на ЦТП на вул. Садовій, 9а повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Зараз на бойлерній проводимо роботи з реконструкції, хоча зима, але технологічно це можна робити. Кошти підприємства, а це понад 300 тис грн, інвестовано в обладнання. Така плавна робота триває у всіх наших бойлерних. Коли ми працювали за програмою «вода», то був серйозний влив державних коштів, а зараз роботи проводимо за кошти наших підприємців. Завдання одне – щоб мешканці Львова мали тепло в батареях та гарячу воду», - зазначив Андрій Садовий.

Він також додав: «Завдяки реформам, які ми робимо, новому обладнанню, яке монтуємо, сьогодні по електроенергії маємо споживання таке, яке мали у 2003 році, коли вода подавалась 6 год на добу. Стабільно проводимо модернізацію та реформи. Якщо б їх не було, ціна була б більшою, споживали б в півтора рази більше електроенергії.

Сьогодні підприємство за рахунок економії, концентрації ресурсу поступово робить модернізацію на тих бойлерних, які є на балансі підприємства. Якщо люди системно оплачують, тоді є можливість покращувати якість надання послуг».

За його словами, у 2011 році ЛКП «Залізничтеплоенерго» планує завершити реконструкцію центральних теплових пунктів, продовжити заміну теплових мереж на ізольовані трубопроводи.

ЦТП на вул. Садовій, 9а постачає тепло у 22 житлові будинки – 2 009 мешканцям, ДС №86 та бібліотеку №44, а також гарячу воду 10 житловим будинкам – 1719 мешканцям.

Також нагадаємо, що з початку року тарифи на теплопостачання за постановою Нацкомісії регулювання електроенергетики підвищено на 10% лише на умовно-змінну величину тарифу, що в цілому означає підвищення тарифів всього на 5%. Зросли і тарифи на гаряче водопостачання на 5%. Рахунки за новими цінами мешканці отримають вже на початку лютого.

Тому, для тих, хто отримує тепло від ЛКП «Залізничтеплоенерго» потрібно буде заплатити 17,24 гривні за метр кубічний гарячої води та 163,63 гривні за 1 Гкал. Вартість оплати за тепло 1 м кв не змінилась і становить 1,53 грн. Для споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго» гаряча вода коштує 18,75 грн та 179,71 грн за 1 Гкал. За опалення 1 кв м – 1,30 грн (не змінилась). Нагадаємо, коригування тарифів на теплопостачання відбулось лише у частині зростання вартості газу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ