Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові урочисто встановили головного Різдвяного Дідуха

Сьогодні, 6 січня, на Святвечір, в центрі Львова урочисто встановили Різдвяного Дідуха. Святковий атрибут заввишки 6 метрів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Участь у встановлені Дідуха взяли дитячі колективи та громадські організації міста, представники місцевого самоврядування. Урочиста хода традиційно пройшла центральними вулицями міста (пл. Ринок - вул. П.Беринди - пр. Свободи – Оперний театр) за участю дітей, хору «Гомін», ансамблю «Галичина», зразкового дитячого ансамблю «Намисто», зразкового дитячого театру пісні «Джерельце». Очолював колону пастушок з різдвяною зіркою.

«Є добра українська традиція: «Дідух до хати – вся нечисть з хати». І ми сьогодні стали свідком встановлення цього прекрасного величного Дідуха, який символізує добро, всі наші добрі помисли, щоб в наших родинах була злагода, взаєморозуміння, повага, здоров’я. Ми відкривали Різдвяний ярмарок, ялинку, Новий рік. І ось мить – і ми будемо святкувати народження Ісуса Христа. Це є найвеличніше свято, найбільше таїнство, найбільше чудо. Бажаю всім добра, багато людей і великої єдності для всіх нас, для нашого міста і для нашої держави», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Дідуха встановили біля головної міської ялинки на пр Свободи.

«Саме нині, з першою вечірньою зіркою, ми заспіваємо «Слава во вишніх Богу!». «Вифлеєм» у перекладі означає «дім хліба». І ось ми стоїмо зараз, посеред нашого міста, перед лицем Бога, і приносимо йому дар – чистий сніп жита і пшениці. Це той небесний хліб, що стався чоловіком, щоб ми мали життя вічне. Нехай Бог вилиє свою ласку на наше місто, на нашу землю, на нашу Україну. Нехай Бог дасть у наше звичайне серце свою надзвичайну любов, щоб ми пам’ятали, що у його світі панує не сила, а сила любові, сила добра, сила милосердя», - зазначив капелан Львівської міської ради, отець Орест Фредина.

Нагадаємо, Різдвяного Дідуха для міста торік виготовила родина Коцюків.

Фото Йосипа Марухнюка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ