Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові урочистим маршом пройшли ветерани УПА з нагоди Свята Героїв

Сьогодні, 24 травня, у Львові відзначили День Героїв. Біля пам’ятника Степану Бандері представники ветеранських та молодіжно-патріотичних організацій поклали квіти, після чого відбулося віче. У заходах взяли участь представники влади міста та області.

Перед присутніми виступили голова Львівського крайового братства ОУН-УПА Олесь Гуменюк та отець-капелан Михайло Нискогуз.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій подякував ветеранам УПА за їхню боротьбу. Він нагадав слова генерала Шарля де Голя: «Якщо б я мав таку армію, як УПА, то жоден німецький чобіт не ступив на територію Франції».

«Мільйони героїв полягли за нашу Українську державу. Сьогодні нові Герої на Сході України відстоюють нашу державу. Обов’язок кожного з нас – зробити все для того, щоб була перемога».

Після віче, як повідомила прес-служба Львівської обласної ради, усі присутні урочистим маршем вирушили від пам’ятника  Степанові Бандері до проспекту Свободи. Вони поклали квіти до пам’ятних дощок, пам’ятників, присвячених видатним діячам боротьби за незалежність України, встановлених на вулицях Степана Бандери – вулиці Коперника у Львові: до меморіальних дощок Євгенові Коновальцю, Романові Шухевичу (Тарасові Чупринці), Йосифу Сліпому, Олексі Гасину, Романові Дашкевичу, до підніжжя пам’ятника жертв комуністичних злочинів та до пам’ятника Маркіянові Шашкевичу, до меморіальної таблиці „Пам’яті жертв НКВС, гестапо, МГБ 1939 – 1953 років”, встановленої на приміщенні колишньої тюрми на Лонцького.

На завершення відбулося урочисте проходження колон за участі представників ветеранських та патріотичних організацій проспектом Свободи. За ними рухалася колона молодіжних громадських організацій та студентської молоді, колона ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, колона учнівської молоді.

Опісля учасники урочистостей віддали шану великому Кобзареві, поклавши  квіти до його пам’ятника у центрі Львова.

У рамках заходів до Свята Героїв на Львівщині відбулися покладання квітів  пам’ятника Романові Шухевичу, що у селищі Білогорща. Звідси стартувала естафета студентів Львівського державного університету фізичної культури, яка пройшла за маршрутом: площа навпроти пам’ятника Романові Шухевичу – Поле почесних поховань № 76 Личаківського кладовища (поховання учасників АТО).

На Личаківському кладовищі вшанували Героїв покладанням квітів до могил на полі почесних поховань № 67 та до могил учасників АТО на Полі почесних поховань № 76.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ