Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові в Російському культурному центрі пройшов "шабаш" потенційних сепаратистів

У Львові, 20 червня, відбувся з’їзд потенційних сепаратистів – російських та антифашиських, як вони себе називають, організацій, серед яких такі, як партія «Русский Блок». За участі представників Львівської російської общини ім. Пушкіна. З’їз відбувся у приміщенні Російського культурного центру на вул. Короленка, 1а.
 

Про захід повідомило видання news-front.info, видання, яке активно висвітлює діяльність терористів на Донбасі та підтримує їхні військові дії.

На заході був присутній одіозний так званий лідер Російського руху України Олександр Свистунов, який не так давно роздавав інтерв’ю російському телебаченню, будучи в окупованому Криму. Він розповідав, як страшно жити росіянам у Львові.

Як пише видання, Свистунов «отметил ужасающее положении русских и других национальных общин на Украине».

Також виступив не менш одіозний відомий антифашист Львівщини Олександр Калинюк, який щороку влаштовує "походи" з червоним прапором на 9 травня у Львові.

Учасники цього сепаратистського дійства прийняли «Декларацію про національну єдність російського народу, на підставі якої всі національно-патріотичні сили та об'єднання громадян України закликають здійснювати діяльність на благо російського народу».

Також вони хочуть внесення змін до Закону України «Про національні меншини України» з вимогою надати національним меншинам право на створення національно-культурної автономії.

Окрім того, вони хочуть ще й державний статус для російської мови та федералізацію.

Також на з'їзді було ухвалено рішення про скликання міжнаціонального форуму Західної України і про створення інтернет-порталу російських організацій Львівщини.

З цього приводу вже з’явилася реакція лідера Бойкотного руху Олега Радика: «Громадські активісти звернулись до правоохоронних органів, щоб ті вияснили, що за шабаші відбуваються під вивіскою Російського культурного центру у Львові».

ГО «Галицька фортеця» скерувала звернення до начальника міліції Львівщини та начальника СБУ з вимогою з`ясувати це питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ