Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У Львові вандали відпиляли голову пам’ятнику полеглим афганцям

Сьогодні, 7 квітня, у Львові зафіксували факт пошкодження вандалами пам’ятника мешканцям Львівщини, які загинули в Афганістані. Про це повідомили у спільноті Varta1 - Варта1 у Фейсбук.

Як зауважили у повідомленні, пам’ятник пошкодили вже вдруге, цього разу відрізали голову скульптурі солдата. Ще раніше пошкодили ногу скульптурі і відтяли руку.

Як повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області, правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом крадіжки частини пам’ятника громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані у 1979 -1989 роках.

 «Сьогодні, 7 квітня, об 11:00 виїздом слідчо-оперативної групи встановлено, що на вулиці Батуринській невідомі пошкодили виготовлений з міді пам’ятник громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані у 1979 - 1989 роках. Зловмисники відпиляли та викрали голову фігури воїна.

 За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років», - йдеться в повідомленні.

 Нагадаємо, 4 квітня невідомі зловмисники відпиляли ліву руку воїну-афганцю і пошкодили коліно лівої ноги фігури воїна.

 Правоохоронці звертаються до громадян з проханням надати на телефон 102 будь-яку інформацію, яка може сприяти у розкритті цього кримінального правопорушення.

Фото - Varta1 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ