Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили виставку старих фотографій «фрагменти з минулого»

У середу, 1 лютого, у Львівському палаці мистецтв відбулось відкриття фотовиставки «Фрагменти з минулого», яку склали фотографії старого Львова з колекції Олександра Коробова.

"Існує усталена думка, що Львів, - місто нове... Його "благоустрій" відволікає увагу від старовинних споруд, але тим цікавіше відшукувати ці дорогоцінні вкраплення в обрамування з блискучих будівель", – писав у 1914 році художник та мистецтвознавець Георгій Лукомський.

- Нове і давнина у новому спектрі застигли на світлинах львівських фотомайстрів кінця ХІХ – першої третини ХХ століть як кадри, моменти швидкоплинного часу. Hic et nunc – тут і тепер – фотокамера фіксує миттєвості міської тканини незалежно від того, що було з нею перед тим, і що буде опісля. Кожна світлина набуває ваги як трансцедентальний фрагмент у хронологічному вимірі міського простору, натомість у широкому огляді з позицій сьогоднішнього дня – як документ епохи".

Ціль, яку поставив перед собою автор виставки "Фрагменти з минулого" Олександр Коробов, – оживити давні світлини, дати можливість глядачеві зануритися в минуле. Деякі з фотографій відомі – вони репродуковані в популярних виданнях та на сайтах інтернету, інші досі ніде не публікувалися. 

При відборі світлин був використаний широкий жанровий спектр – від далеких панорам до фото поважної пари в авто на вулиці міста. Окремо представлена стара львівська архітектура.

До світлин подані короткі анотації у довільній формі. Самі ж фото – майбутні експонати Музею історії фотографії у Львові. 

Доповнено:

На численні прохання львів'ян виставку продовжено до 19 лютого 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ