Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові відновили будинки, зруйновані вибухом у лютому 2008-го

У Львові сьогодні відбулося урочисте посвячення 24 квартир на вулиці Костюшка, та Січових Стрільців, які були пошкоджені внаслідок вибуху 7-го лютого 2008 року. Участь в посвяченні взяли: перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак, міський голова Львова Андрій Садовий, заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук, голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.
За словами мера Львова, помешкання після ремонту стали значно затишнішими та кращими за рахунок коштів ЛОДА, ЛМР та державних коштів – 7,5 млн. грн. Загалом на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації з різних джерел було використано понад 11 млн грн. На ремонти приміщень витратили більше 8 мільйонів гривень. З них найбільше коштів – 4 млн. 22 тис грн. витрачено на відновлення будинку №14 на вул. Костюшка (в якому стався вибух). А на проживання, харчування або оренду квартир для потерпілих з міського бюджету було витрачено близько 1 млн. 770 тис. грн.
„В цілому я задоволений виконаною роботою, - зазначив мер. - потрібні ще певні доробки, які будуть зроблені за місяць чи два, проте всі основні роботи виконані”.
Мер порекомендував мешканцям будинку створити ОСББ. „Я переконаний, що створення ОСББ – це перспективна форма утримання будинків не лише у Львові, адже об’єднавшись усі кошти мешканці будуть залишати у себе і витрачати на потреби будинку”.
Ірина Маруняк зазначила, що основний ремонт будинку було завершено у кінці грудня, а не у кінці лютого, як це було заплановано. „Першочергове завдання - зробити роботи якісно, а в процесі відновлення будинків на Костюшка, 14, Січових Стрільців, 11 та 12 були виявлені приховані дефекти, які й затягнули ремонт”, - каже вона.
За її словами, умови для мешканців після ремонту є набагато кращі, по-перше, - багато квартир потребувало ремонтів, який зараз виконаний, по-друге, - зроблено індивідуальне опалення, відновлена сантехніка, поставлені душові кабіни, по-третє, за побажаннями мешканців були здійснені незначні перепланування квартир. А матеріальні збитки, яких зазнали мешканці відшкодували за рахунок коштів з обласного та міського бюджетів на загальну суму 250 тис грн.




























Підготувала Оксана Мирутенко
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ