Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували Героїв Небесної Сотні та всіх борців за волю і гідність України

Сьогодні, 19 лютого, кілька тисяч львівських студентів вшанувала тихою ходою Героїв Небесної Сотні та усіх борців за волю і гідність України. Молодь стартувала від Львівського університетуім. І. Франка та фінішувала на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку у центрі міста.

Після того відбулася поминальна панахида та флеш-моб: учасники прикрасили велику конструкцію біля пам’ятника власноруч зробленими маками.

У заході взяли участь студенти львівських університеті, коледжів, ПТУ та школярі. Також були присутні викладачі навчальних закладів, ректор Франкового вишу Володимир Мельник, міський голова Львова Андрій Садовий.

«Кожен студент, котрий нині прийшов із маком, показав свою відданість українській справі і позицію щодо Героїв України. Ці квіти є символом поваги до людей, які загинули під час війни та повалення режиму», – сказав студентський мер Львова Євген Филипець.

«Ми повинні бути вдячні Героям Небесної Сотні, які мужньо віддали своє життя торік на Майдані. Цими маками ми засвідчуємо свою повагу та шану до тих подій та тих людей, які загинули заради нашого майбутнього», – заначила студентка Лілія.

Водночас представник студентського відділу від ЛНУ ім. І. Франка Роман Яцикович додав, що важливо, щоб ніхто не забував трагічні події на Майдані, які сталися рік тому, і щоб такі події більше ніколи не повторилися.

До молоді звернуся ректор ЛНУ ім. Івана Франка, професор Володимир Мельник: «Сьогодні день великої скорботи. Але це також день великої пам’яті про тих українців, які роблять Україну назавжди незнищенною і незламною. Рік тому на Майдані жорстоко, цинічно розпочалась розправа і вбивство українців, які виступили проти антиукраїнського бандитського режиму Януковича».

Також ректор згадав про студентів Франкового університету, які віддали своє життя заради майбутнього України. Це Ігор Костенко, географічний факультет, Богдан Сольчаник, історичний факультет, Сергій Кемський, філософський факультет.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ