Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам'ять Бориса Возницького

У суботу, 23 травня, на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять про Видатного Українця, нашого земляка, Великого Патріота, Героя України, академіка, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, багатолітнього директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Григоровича Возницького, якого заслужено називали вартовим національної культурної спадщини, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Родина, музейники, представники влади, митці, лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка поклали квіти до могили Бориса Возницького та вшанували молитвою видатного земляка.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний у зверненні до громади зазначив, що завдяки численним справам і ділам, які встиг реалізувати Борис Возницький, ми сьогодні маємо чітке усвідомлення подальшої нашої роботи. Життя та діяльність Бориса Возницького є для кожного з нас мірилом чесності, порядності, відданості своєму народові та державі.

Народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка та близький друг Любомир Медвідь сказав: "Стежка до могили цієї по-справжньому масштабної людини не заростає, не засихають квіти і не згасає вогонь свічок – це вимовний факт свідчить про нашу вдячну пам’ять і глибоку шану до видатної особистості, послідовного трудівника на ниві національної культури, істинного громадянина і патріота, яким був і залишається Борис Возницький".

Від Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Григоровича Возницького заступник генерального директора Галина Дорощук акцентувала на обов’язку кожного щоденною відданою працею вшановувати цього Великого Українця.

Донька Лариса Борисівна зачитала поезію з батьківщини Бориса Григоровича поетеси Лідії Пшеничної з міста Дубно Рівненської області.

До вшанування пам’яті Бориса Возницького долучилася Львівська академічна чоловіча хорова капела "Дударик", яка виконала мистецькі твори а на завершення скорботну пісню "Гей, пливе кача по Тисині".

Довідка.

Борис Григорович Возницький народився 16 квітня 1926 року в селі Ульбарів Волинського воєводства (тепер Дубненський район Рівненської області). Упокоївся 23 травня 2012 року. Український мистецтвознавець, директор Львівської картинної галереї, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005 рік), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990 рік), заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), доктор honoris causa.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ