Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові встановили пам’ятник Сталіну, який стоїть на колінах і пісяє. Відео

У Львові встановили пам’ятник Сталіну, який стоїть на колінах і пісяє, руки зв'язані скотчем. Організатори - Братство Корчинського. Пам'ятник короткий час простояв в одному з прохідних дворів, що виходить на площу Ринок (кав'ярня "На бамбетлі", пл. Ринок, 29) Потім у Сталіна полетіли пляшки і різне сміття. Пісяючу фігурку повалили, прийшла міліція.

Події розгорталися так. Журналісти і представники "Свободи" зібралися о 14.00 біля головного входу до Ратуші. Через півгодини підійшов якийсь чоловік у костюмі: "Хто на Сталіна?". Він повів усіх до міжбудинкового проходу. (Згодом з'ясувалось, що це  головний редактор сайту Братства Корчинського Віталій Чорний).  Там вже стояв на колінах золотистий Сталін. Організатори  заметушились біля його фігурки. За якусь мить у Сталіна з відповідного місця вдарила легенька цівка. Публіка втішалась. 

У Брюсселі є пісяючий хлопчик, у Львові буде, якщо городяни захочуть, пісяючий Сталін, - сказав Чорний.

«Ми поставили такий пам’ятник Сталіну, який він має насправді бути. Він має стояти на колінах і пісяти. Україна – це європейська країна і пам’ятник має бути виконаний в європейських традиціях. В Європі є пісяючий хлопчик, а це буде пісяючий Сталін - Stalin Pis. Ми вважаємо, що якщо вже й ставити пам’ятник Сталіну, то в такій формі він мав би бути, ще можна поставити його в парі з Гітлером. Всі ідеологічні атаки треба переводити в жарт. Ми це зробили як жарт і сподівалися, що це приверну увагу ще й сил, які фанатіють на Сталіні і сподівалися показати їм, який він мав би бути», - зазначив в коментарі журналістам редактор сайту «Братство» Віталій Чорний

На повідомлення журналістів, що на пл. Ринок на пам’ятник Сталіну чекає ВО «Свобода» він засміявся: «Сталін, безумовно, не достойний, щоб його ставити перед львівською Ратушею, а от у дворикуйому буде не погано».

Далі Сталіна повалили і закидали всяким мотлохом. Прийшла міліція - почали складати протокол.

 

Відео - zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ