Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові вирують пристрасті за Плахтієм

ГО "Новин Львів", вивчивши громадську думку на одному з округів Львова, планує допомогти мешканцям відкликати їхнього депутата Романа Плахтія. Про це заявили представники цієї громадської організації сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції. Також вони мають намір організувати круглий стіл на цю тему.

За словами активістів, вони надіслали виборцям 500 анкет із 13 запитаннями щодо оцінки діяльності депутата. 93% відповідей містили негативну оцінку. "Саме тому ми ініціюємо згідно зі статтею 38 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" проведення зборів виборців з відкликання та безпосередньо голосування щодо відкликання депутата", - зазначив під час прес-конференції член правління ГО "Новин Львів" Віталій Ілик.

Свою увагу до депутат Романа Плахтія представники ГО пояснили і тим, що він очолює постійну депутатську комісію з комунального майна та власності у Львівській міській раді і мав би нести відповідальність за махінації, які чиняться з майном громади у Львові. Зокрема, надавно набула розголосу скандальна історія про те, як під час засідання сесії Львівської міської ради депутати мали затвердити перелік об’єктів комунальної власності Львова, що підлягають приватизації способом викупу. Однак список об’єктів, який депутатам показали за тиждень до сесійного засідання, відрізнявся від списку об’єктів, який був в ухвалі перед голосуванням. Відповідно, за пропозицією депутата питання перенесли на додаткове вивчення.

З цього приводу голова депутатської групи «Народний контроль» Валерій Веремчук зазнанчив:

«Ми мали розглядати питання про приватизацію комунального майна, яке перебуває в оренді, але склалася дивна ситуація, що тиждень тому нам роздали перелік із 33 об’єктів загальною площею орієнтовно 1300 кв.м. Зранку, під час засідання сесії, нам роздали новий перелік, де додалося 7 об’єктів площею 1600 кв.м. Ці об’єкти ніхто не міг детально вивчити на предмет того, що там за орендарі, а вони дуже цікаві. Є громадські організації, які викуповують по 400-500 кв. м і мають гарні назви, такі, як-от, «Місія допомоги», але за рік активної волонтерської діяльності, якою займається чи не вся Україна, від них не було жодної відомої дії. Власне, невідомо якою місією вони займається. Тому логічним було і моє зауваження. Бо як це назвати, коли вночі щось готують, а зранку депутатам подають і ще щось має більшу площу для приватизація від тієї, яка вже була вивчена?».

Також додамо, що сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції завязалась гостра дискусія між представниками ГО "Новин Львів", журналістами та представниками громадськості. Ініціаторам закинули, що вони виконують чиєсь замовлення. Вони категорично відкинули такі звинувачення, притупивши натомість, що, власне, їх міг «замовити» Плахтій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ