Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зібрали тонну книг для Донбасу

У середу, 29 квітня, інтелектуально – просвітницький проект «Відкрий українське» провів підсумки акції «1000 кг книг для Сходу». Координатори та учасники акції розповіли, як збирались книги на Львівщині та куди вони попрямують далі. Про це повідомили організатори.

Кожен охочий львів’янин, міг долучитись до акції просто під час презентації, як це і зробили школярі Львівської гімназії та звичайні перехожі. Діти радо подарували свої книги та побажали, щоб вони справді принесли користь нашим співвітчизникам на Сході. Як зазначив координатор акції, голова ГО « Відкрий українське» Роман Брезіцький, у теперішній нелегкий для країни час, час війни, такі громадські ініціативи є надзвичайно важливими, адже допомагають формувати правильний український світогляд. « В той час коли наші воїни беруть до рук зброю, ми беремо у руки книгу і допомагаємо їм воювати, вони на фронті – воєнному, ми – на інтелектуальному»- зазначив він.

Організатори відзначили, що було зібрано більше ніж тонну книг, найрізноманітнішого спрямування. Також була зібрана велика кількість дитячої літератури, яка була передана сільським бібліотеками у рамках акції «100 000 книг для сільських бібліотек». Усі інші зібрані книги попрямують на схід України, а саме у Сєвєродонецьк, де поповнять полиці україномовних фондів тамтешніх бібліотек.

Наприкінці лютого координатори проекту поставили собі за мету зібрати тонну книг для наших співвітчизників на Донбасі, а підводячи підсумки зазначили, що ціль була досягнута. Та це не остання акція такого спрямування. Організатори проекту « Відкрий українське» зазначають, що акція є безстроковою і пункти збору книг діятимуть і надалі. Адже україномовна книга це те, що об’єднює, надихає і формує нас як єдину, вільну, патріотичну націю.

Проект «Відкрий українське» стартував ще у серпні минулого року і успішно зреалізувався у різних містах Східної України. Бібліотеки у Димитрові, Слов’янську, Дружківці, Краматорську, Маріуполі, Добропіллі оновились якісно новою україномовною літературою. Окрім цього, у Слов’янську та Дружківці за ініціативи громадських активістів започатковано безкоштовні курси української мови.

Організатори подякували всім учасникам, які долучились та допомогли втілити у життя збір книг. Особливо відзначили школи міста Самбора та Львова, де учнівське самоврядування взяло на себе роль координатора збору. Діти із вірою в серці про те, що мир та порозуміння все ж настане ділились своїми книгами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ