Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Малому Любені вшанували крайового провідника ОУН-УПА Зиновія Тершаковця

1/2
3 листопада у селі Малий Любінь Городоцького району відбулися заходи до 65-ї річниці з дня загибелі крайового провідника ОУН-УПА Зиновія Тершаковця та його побратимів. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

У них взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, народний депутат України Ярослав Дубневич, депутати обласної ради Андрій Холявка, Олеся Байко, Володимир Саган, представники районної та селищної влади, родина загиблих героїв, історики, громадськість Львівщини, мешканці селища.

Розпочалися заходи панахидою на місці, де у майбутньому постане пам’ятник Крайовому Провідникові та його соратникам у боротьбі. Голова Львівської обласної ради Петро Колодій і депутати обласної ради Андрій Холявка, Олеся Байко поклали квіти до місця майбутнього пам’ятника.

Потім усі присутні пішою ходою рушили до місця героїчної загибелігероїв. Тут відбувся мітинг, під час якого голова Львівської обласної ради Петро Колодій, зокрема, зазначив: „Ми прийшли вшанувати пам’ять провідника, який боровся і вірив у перемогу. Він казав: „Якщо в нас не вийде, то прийдуть наступники і поведуть далі. Але рабами ми не будемо”. Ми також повинні пам’ятати слова Зиновія Тершаковця: „Якщо ми всі поляжемо в боях, ви повинні про нас пам’ятати”.

„Слова славетного провідника про пам’ять повинні закарбуватись в серці кожного українця”, - наголосив Петро Колодій. Він також зазначив, щоу Львівській обласній раді уже впродовж двох років діє програма вшанування місць загибелі борців за українську незалежність, за якою встановлюються пам’ятні знаки для того, аби нащадки не забували про своїх героїв.

У заходах до 65-ої річниці з дня загибелі Крайового Провідника ОУН/УПА Зиновія Тершаковця та його побратимів взяв участь хор „Постанець”, у виконанні якого прозвучали патріотичні та повстанські пісні.

Довідка.

Крайовий Провідник ОУН/УПА Зиновій Тершаковець (псевдо: «Лисий», «Федір», «Чагрів», «Червень», «Чигирин» — провідник ОУН Львівського краю, в.о. командира Львівської Воєнної Округи УПА ВО-2 «Буг», майор-політвиховник УПА (посмертно).та його побратими загинули 4 листопада 1948 році у бою з військом НКВС. Громада селища Малий Любінь виступила з ініціативою спорудити пам’ятник для вшанування героїв. Створено організаційний комітет, виготовлено проектно-кошторисну документацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ