Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У селі Руда на Львівщині відзначили 350-річчя Конотопської битви

У селі Руда Жидачівського району на Львівщині відбулися урочистості з відзначення 350-річчя Конотопської битви. Свято проводилося під егідою Жидачівської РДА, активну участь взяло Українське реєстрове козацтво.

Розпочалися урочистості літургією у Кохаванськму монастирі. Згодом вулицями села пройшлася колона реєстрових козаків до музею гетьмана Івана Виговського.

У музеї Івана Виговського з промовою про битву та історичну роль видатного гетьмана виступив отаман Львівського обласного козацького товариства, генерал армії Василь Павлечко.

Голова адміністрації гетьмана УРК в Західному регіоні, маршал козацтва Володимир Кожан подарував музеєві Івана Виговського килим із зображення Матері Божої, яка є покровителькою українського козацтва.

Далі до пам’ятника Івану Виговському, ініціатором спорудження якого виступили саме реєстрові козаки, було покладено квіти.

Згодом відбулися народні гуляння, конкурс козацької пісні, спортивні змагання, козацькі забави. Свято завершилося козацьким кулішем і феєрверками.

?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ