Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У соборі св. Юра проголосили створення Львівської митрополії УГКЦ

В Архикатедральному Соборі святого Юра триває Архиєрейська Божествена Літургія з нагоди проголошення Львівської митрополії УГКЦ та введення на престол (інтронізацію) митрополита Ігоря Возьняка, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Очолює  Архиєрейску Божественну Літургію Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у співслужінні з Апостольським нунцієм в Україні Архиєпископом Томасом Едвардом Галліксоном, Архиєпископами та єпископами УГКЦ.

Собор вщерть заповнений мирянами, серед них помітно чиновників міської ради, Львівської ОДА, депутатів міської та обласної ради. Присутні монаші і церковні чини з України, Польщі, Італії. У літургії беруть участь також голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк, голова Львівської облради Олег Панькевич, міський голова Львова Андрій Садовий.  

Глава УГКЦ зачитав декрет про створення Львівської митрополії за підписом Папи Римського Бенедикта XVI. Центром митрополії стане собор св. Юра у Львові.

Він також нагадав історію виходу церкви з підпілля, створення Києво-Галицької митрополії.

Після богослужіння у дворі Собору святого Юра встановили стіл, мирян частують борщем, канапками і чаєм.

Нагадаємо, що 8 листопада про створення трьох нових митрополій (Львівської, Івано-Франківської та Тернопільсько-Зборівської) повідомив Блаженніший Святослав (Шевчук). Створити нові митрополії вирішив Синод Єпископів УГКЦ.

До складу Львівської митрополії увійдуть Львівська архиєпархія, Стрийська, Самбірсько-Дрогобицька та Сокальсько-Жовківська єпархії. Першим митрополитом новоствореної Львівської митрополії стане Владика Ігор (Возьняк).

Слід відзначити, що тепер в УГКЦ буде сім митрополій. Крім новостворених, ще однією митрополією УГКЦ в Україні є Києво-Галицька митрополія, яку очолює Блаженніший Святослав. До її складу входять Київська архиєпархія, Донецько-Харківський, Одесько-Кримський та Луцький екзархати. Крім того, до УГКЦ належать Перемишльсько-Варшавська митрополія у Польщі, Філадельфійська митрополія у США та Вінніпезька митрополія у Канаді.

Відео - Андрій Стаськів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ