Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Турківському районі висадили один гектар молодого лісу

Керівництво та депутати Львівської обласної ради 1 квітня, долучилися до щорічної акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Лісові культури висадили на площі більше 1 га на території ДП «Боринський лісгосп». Про це йдеться у прес-релізі Львівської обласної ради.

Ця акція щовесни збирає небайдужих людей задля благородної справи – посадити ліс.

Як зауважив голова Львівської облради Олександр Ганущин, вперше цього року з обласного бюджету  виділено кошти на відновлення лісу в розмірі 2,5 млн гривень. Ці кошти розподілені між нашими лісгоспами, в першу чергу гірських територій.

За його словами, також обласна рада планує розглянути програму охорони навколишнього природного середовища. «Окрім основних заходів, у цій програмі частину коштів передбачено на будівництво фабрики з вирощування саджанців з закритою кореневою системою зі сучасними технологіями та відповідним обладнанням. Це дасть змогу отримувати близько 3 млн саджанців щороку, а відтак допоможе відновлювати наш ліс, наші Карпати. Проект зі створення цієї фабрики уже розроблено. Однак, він потребує значних коштів. Будемо залучати грантові кошти та з обласного бюджету».

В свою чергу начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека наголосив, що при консолідації зусиль обласної ради, Державного агентства лісових ресурсів України та ЛОУЛМГ за декілька років вдасться реалізувати такий важливий проект для збереження наших лісів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ