Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Укравтодор" обіцяє за три місяці відремонтувати 90% українських доріг

"Укравтодор" обіцяє протягом 3 місяців ліквідувати 90% ямковості на дорогах. На ремонт виділять 1 мільярд гривень. Про це заявив Олег Федоренко начальник управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху, під час інтерв’ю одному із центральних телеканалів України, повідомила прес-служба "Укравтодору".

За словами Федоренка на автошляхах України обсяг ямковості сягає 5,8 млн. кв.м, однак до травня кількість таких деформацій дорожнього полотна збільшиться іще на 20-30%. Така ситуація пов’язана з відтаюванням земельного полотна та перезволоженням ґрунту, що сприяє деформації доріг, тож уже сьогодні потрібно докласти максимум зусиль для припинення прогресу руйнації.

Виділення 1 млрд. грн. на початку ремонтно-будівельного сезону дозволить збільшити темпи виконання робіт. Відтак "Укравтодор" планує усунути на 90% ямковість на дорогах України та підготувати їх до нового туристичного сезону.

Зазначимо, у Львівській області компанія ONUR, котра обслуговує трасу міжнародного значення M06 перед початком зимового сезону провела  планово-попереджувальний ремонт дорожнього полотна. Під час котрого турецька компанія провела перевірку асфальтового покриття на наявність тріщин та інших пошкоджень. Усі тріщини були закриті спеціальним розчином смоли. Такі дії направлені на унеможливлення намерзання льоду в тріщинах, котре призводить до розширення тріщин та руйнування дорожнього полотна.

Слід зазначити, що "Укравтодор" не має практики проведення планово-попереджувального ремонту під час підготовки доріг до зимового періоду, що призводить до значних руйнувань  доріг з приходом весни.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ