Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В День Соборності львів’яни зустрічали донеччан пампухами

У день Соборності України на головному залізничному вокзалі Львова львів’яни зустріли гостей з Донеччини пампухами, спеціально приготовленими для цієї нагоди.

Пасажирів поїзда «Маріуполь-Львів» учасники акції пригощали пампухами, а також роздавали їм стрічки та листівки з нагадуванням про святкування дня Соборності. Як повідомив один з організаторів акції: «мета акції показати мешканцям Донецька, що у Львові їх чекають та радо зустрічають з нагоди такого дня, як річниця підписання акту злуки УНР та ЗУНР». Також він повідомив про іще одну мету акції. Усім відомо, що на Сході існує велика кількість міфів, пов’язаних з Львовом. Тож такою теплою зустріччю організатори хотіли продемонструвати, що насправді ми разом, усі ми українці, всі ми єдина країна.

Львів’яни роздали гостям міста близько тисячі пампухів. Пампушки пекли самі активісти, по 50-100 штук кожен, з варенням, вишнями та маком. Пасажири радо куштували солодощі, чіпляли на одяг синьо-жовті стрічки.

«Ми обрали саме цей поїзд, бо він проїхав сьогодні майже через всю Україну: Донецьк, Дніпропетровськ, Черкаську та Київську області, Вінницю, Хмельницький, Тернопіль та Львів. Сьогодні свято для кожного українця, незалежно від політичних поглядів, від місця проживання, від мови спілкування, бо ми всі дуже цінуємо соборність України і тішимося, що живемо в незалежній державі», — сказала активістка Громадянського руху «Відсіч» Ірина Чулівська.

Організатори акції: Громадянський рух «Відсіч» та громадська організація «Українська молодь — Христові».

Довідка:

22 січня 1918 року IV універсалом Центральної Ради УНР було проголошено повну незалежність України, а рівно через рік, цього ж дня, проголосили Акт возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. 22 січня 1990 року від 1 до 3 мільйонів людей, узявшись за руки, створили на дорогах і шосе безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ