Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Велика Субота у львівській катедрі. Фото

У Львові Святкування Пасхальної Вігілії розпочалося перед головним входом до митрополичої базиліки Успіння Пресвятої Діви Марії, де від розпаленого вогнища архієпископ Мечислав Мокшицький запалив Пасхал — велику воскову свічку, яка символізує воскреслого Христа, про це на сайті Львівської архідієцезії Римо-католицької Церкви в Україні написав журналіст Костянтин Чавага.

Після розміщення на Пасхалі п’яти цвяхів, що символізують рани Христа і актуальної дати, цю свічу процесійно внесли до притемненої катедри, де вірні запалювали від Пасхалу свої свічки. Літургію світла змінили читання з псалмами.

Далі архієпископ Мечислав Мокшицький урочисто освятив воду. Присутні в храмі вірні  відновили обітниці хрещення, відрікаючись гріха, сатани і всього, що веде до зла, а також визнали віру в Бога Отця, Сина і Святого Духа.

Пасхальна Вігілія завершилася Євхаристією, яку очолив архієпископ Мечислав Мокшицький.

Львівський митрополит виголосив проповідь. Після завершення богослужіння римсько-католицьких мирян привітав міський голова Львова Андрій Садовий.  На урочистості був присутній начальник обласного відділу національностей та релігій Ігор Держко. Протягом дня священики освячували великодні страви вірян.

Фото: Костянтин Чавага.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ