Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

«ВІДЕНСЬКІЙ КАВ’ЯРНІ» НЕ ПРОДАЛИ ІСТОРИЧНОГО БУДИНКУ

Заплановане сьогодні засідання комісії з питань комунального майна та приватизації Львівської облради для вирішення питання щодо продажі будинку – історичної спадщини Львова, яке орендує «Віденська кав’ярня», не відбулося з огляду на відсутність кворуму. Як стало відомо «Гал-info», з 11 членів комісії на засідання прийшло лише троє – голова комісії Юрій Моравецький, заступник голови комісії Олександр Ганущин і член комісії Олег Макар.
Водночас важко і практично неможливо було з’ясувати подробиці, вочевидь, поспіхом спланованого засідання (засідання комісії не було внесено у план основних заходів облради цього дня). Однак більше здивувала таємничість заходу. Жоден із присутність на комісії не зміг надати редакції жодних матеріалів, які би стосувалися самого засідання, крім того, свідчення депутатів різнилися.
Зокрема, голова комісії Юрій Моравецький відмовився надавати матеріали і коментарі для агенції з огляду на стан здоров’я. З’ясувалося, що він захворів і перебуває у ліжку. Моравецький також не зміг відповісти на запитання про те, де ми можемо отримати ці матеріали, хоча зазвичай члени комісії отримують повний обсяг інформації за декілька днів.
Як пояснив у свою чергу Олександр Ганущин, комісія мала зайнятися питанням затвердження ціни на деякі об’єкти, зокрема той, де знаходиться «Віденська кав’ярня». Але депутат також не зміг надати редакції матеріали засідання для детальнішого вивчення, кажучи, що не має їх на руках й зможе отримати їх у розпорядження лише в понеділок.
Як повідомив у коментарі «Гал-info» ще один учасник засідання Олег Макар, загалом комісія мала вирішити 29 питань, більшість яких різного роду звернення. Серед цих питань було також питання «віденки». Однак деталізувати його Макар не зміг, бо отримав матеріали лише перед самим засіданням, оскільки добирався на комісію з району.
Натомість, як повідомив у коментарі «Гал-info» член комісії Ярослав Дубневич, який не був на засіданні комісії, йому не було відомо про питання продажу «Віденської кав’ярні». Проте, на думку Дубневича, це питання потребує скурпульозного вивчення і оцінки, зокрема, й щодо вартості квадратного метра приміщення.
Натомість телефон самого власника «Віденської кав’ярні», депутата Львівської обласної ради, голови Львівської міської організації «Народний Союз Наша Україна» Олега Мандюка не відповідав і отримати коментарі з цього приводу у нього не вдалося.
Не виключено, що питання продажу будинку – історичної спадщини Львова, який орендує «Віденська кав’ярня», постане на наступному засіданні комісії. Хоча ще зовсім недавно продавати приміщення в історичній частині міста забороняв указ президента, який тепер втратив чинність.
За попередньою інформацією, вартість приміщення «Віденської кав’ярні» не перевищить 8 500 гривень за кв. м, тобто ціни, яка є значно нижчою за вартість квадратного метра житлової площі у старому панельному будинку або «хрущівки» у найвіддаленішому кінці Львова. Тому доцільність продажу цього будинку викликає великі сумніви не лише з огляду на місце розташування і його історичну цінність, а й з огляду на в декілька раз занижену ціну.
То хіба доцільно в час кризи і економії бюджету продавати будинок, по суті, за копійки, якщо в області запроваджено тотальну економію по усіх напрямках, зокрема, скорочено наполовину фінансування всіх обласних програм, видачу матеріальної допомоги тощо. Адже нескладні підрахунки свідчать – лише 100 кв.м проданих за мінімальною ринковою ціною, (до прикладу, мінімум 3 000 у.о за кв. м) принесе у обласний бюджет близько 300 000 доларів, а це 2 млн 400 тисяч грн. Це при тому, що 100 кв. м – це лише маленька частинка будинку у самому центрі міста...




Фото - із сайту lviv.ridne.net
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ