Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військові розгромили і взяли в полон росіян біля аеропорту

Українські військові розгромили колону військової техніки сепаратистів поблизу Донецького аеропорту, вбито близько 20 бойовиків, близько десятка взято в полон, у тому числі громадяни Росії.

Про це написали у "Фейсбуці" радник президента Юрій Бірюков та волонтер Тетяна Ричкова.

"Сьогодні на світанку дві вантажівки з особовим складом (ДНР? Росії?), кілька стволів МТ-12 (Рапіра) під прикриттям БМП і БТР висувалися на штурм Донецького аеропорту. Наша розвідка навела нашу ж арту, ті відпрацювали. І вже ніхто і нікуди не висувався більше. Ще дві години вони робили спроби відповзти, потім самі копали могилки, а потім... Ну, потім. Понад 20 двохсотих сепарів і росіян, десяток в полоні. Активно триває допит, але після надання першої медичної допомоги", - написав Бірюков.

Ричкова пише, що колону розгромили бійці 25-ї бригади на фланзі у аеропорту. По іншому флангу також була атака бойовиків на танках і броні.

"Результат: взято в полон і знайдено документи громадян РФ (ні, це зелені чоловічки і вони заблукали), зверніть увагу укриті ковдрою і надано медичну допомогу. Віджали БТР, МТЛБ, МТ-12; підбито два танки і гора техніки; сепари співають, як солов'ї; поміняємо на наших", - написала вона.

Бірюков повідомляє, що командування АТО покликало журналістів, у тому числі кореспондента Los Angeles Times, на збір речових доказів та на фотофіксацію.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ