Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Здоров'я

Як військовий лікар зі Львова в Луганському аеропорту самотужки врятував 52 поранених

Лікарі на передовій у зоні АТО роблять все можливе, щоб врятувати життя пораненим бійцям. Зокрема, лікарі Львівського військового госпіталю. Один з них - підполковник медичної служби Дмитро Лось потрапив в оточення влітку у Луганському аеропорту, де йому самому довелося рятувати життя півсотні поранених бійців. Про це сьогодні, 24 лютого, під час відеомосту у Львівському прес-клубі розповів начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда.

За його словами, начальник травматологічного відділення, підполковник медичної служби Дмитро Володимирович Лось разом із підкріпленням йшов на прорив оточення Луганського аеропорту влітку минулого року.

Нагадаємо, що кілька місяців оборону Луганського аеропорту тримали десантники 80-ї аеромобільної бригади зі Львова. Тоді військові опинилися в оточенні і, незважаючи та труднощі, продовжували тримати оборону стратегічного об’єкта.

«Дмитро Володимирович разом із водієм, рядовим солдатом на машині прорвався в аеропорт. Тоді до бійців, які утримували аеропорт, прийшло підкріплення. Однак після того, як колона прорвалася, їх знову заблокували, і підполковник медичної служби опинився сам на сам із пораненими бійцями в аеропорту. Евакуювати їх тоді не було можливості. Лікар самотужки, використовуючи ті засоби, які мав із собою, надав медичну допомогу 52 пораненим бійцям, і жоден із них не помер. Він працював у надскладних умовах. Йому довелося робити ампутації в бомбосховищі аеропорту, але він впорався, і нині він знову на фронті», - розповів Гайда.

Фото: www.vmkczr.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ