Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зашків – земля героїв!

Вже стало традицією щорічно на батьківщині Героя України, славного діяча українського націоналістичного руху Євгена Коновальця організовувати фестиваль вшанування пам’яті борців за незалежність, котрий водночас є грандіозним форуморм патріотичного виховання молоді.


Отож, урочисте відкриття найгучнішого літнього дійства Жовківщини відбулося у п’ятницю ввечері, 12 червня. Тривав фестиваль майже 3 дні. Організатори підготували безліч цікавих атракцій, майстер-класів з рукоділля, різнопрофільних дискусій. Частували гостей смачниминаїдками, котрі символізували мало не усі куточки України. Та королевою страв став справжній козацький куліш.

Розважали учасників заходу виконавці з району та українські рок-гурти, зокрема, «Кому вниз» і «Хмародери».

Оскільки фестиваль фізично пройшов в імпровізованому наметовому містечку на околиці села біля озера, то всі охочі мали змогу похлюпатися в прохолодній водиці, адже відбути майже три доби просто неба під нещадним сонцем не всім було до снаги.

Відвідали фестиваль і представники місцевої, районної та обласної влади, районні діячі культури.

Цьогоріч співорганізатором фестивалю виступив благодійний фонд «Допомога і турбота» Мирослава Хом’яка. Зокрема, Представник фонду, Володимир Бурій зазначив: «Фонд у цьому році сприяв організації заходу як матеріально, так і духовно. Власне саме наш колектив взявся приготувати триста літрів українського кулешу, яким частували всіх охочих. Так само кожен мав можливість долучитись до проектору з допомоги хлопцям, що на фронті. Для цього ми розмістили скриньки для збору коштів: фонд активно допомагає як військовим в АТО, так і їхнім сім’ям, що залишились вдома».

Воднораз голова правління благодійного фонду Мирослав Хом’як наголосив: «Благодійний фонд «Допомога і турбота» взяв активну участь в організації та проведенні фестивалю. Тішимося, що маємо можливість разом з краянами вшановувати пам’ять героїчних постатей української історії, що є прикладом для сучасних борців, які віддано захищають східні кордони України. Ми не могли залишитися осторонь такої події на Жовківщині. Знаково, що українство тут живе і процвітає. Сьогодні це наш маленький внесок у ту велику справу виховання свідомої молоді та нових героїв».

Словом, байдужим не залишився ніхто. Після частування запашним кулішем, гості забавлялися під патріотичну українську музику, весело та приємно спілкувалися. І пізнавальною. І так всі вихідні. За що окрема дяка організаторам та спонсорам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ