Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завершилась теренова гра «Гурби-Антонівці» 2014. Фото

Завершилася чергова найбільша теренова гра “Гурби-Антонівці”, що проходила на межі Тернопільщини і Рівненщини, повідомили організатори.

Цього року на вишкіл зголосилось понад 600 учасників. До участі в грі були відібрані 330 молодих людей з усієї України, 70 з яких – представники Тернопільської області. Ті, хто встиг потрапити до списку гравців, отримали змогу підготувати себе до можливих бойових дій.

Гра тривала 1-4 травня. Традиційно, за перемогу змагалися два курені: Леви та Вовки, а також у вишколі брала участь команда диверсантів. Та пріоритетом цього року стала не боротьба за перемогу. “Гурби” стали місцем для вишколу молодих бійців.

“Сьогодення диктує нам складні умови. Україну роздирають на шматки, і зберегти єдність держави - надзвичайно важливе, першочергове завдання. Більше того - це наш обов’язок. На “Гурби” приїхали молоді патріоти з усіх куточків України. У теренівці взяли участь майбутні герої, ті, хто стане на передову, обороняючи Україну”- говорить Сергій Кузан, голова МНК.

Він не зміг приїхати на теренову гру, оскільки є координатором Самооборони Майдану у Харкові. Попри це, на урочистому відкритті теренівки від імені Рівненського братства вояків УПА імені Романа Шухевича Сергій Кузан був нагороджений відзнакою “70 років Гурбенського бою”. Відзнаку вручив ветеран УПА, учасник Гурбенської битви Василь Кирилюк.

Окрім військової підготовки, “Гурби” - це ще і виховний захід. Пройшовши його, хлопці і дівчата, виховані на історії УПА, не стануть зрадниками України. Так, цього року перед відкриттям вишколу, частина гравців відвідала могилу героя Небесної Сотні Сашка Капіноса. Окрім цього, учасники заслухали лекцію про бій під Гурбами у 1944 році, відвідали могили полеглих воїнів УПА та криївки.

Силами організації на території терену було встановлено інформаційний стенд про історичну битву під Гурбами та про щорічну гру, присвячену цій битві. Пізніше на терені площею 25 кв.км зустрілися дві сили. Команди проявили себе якнайкраще: своєю наполегливістю, волею до перемоги та незламністю довели, що морально готові йти на захист України.

“Тут я отримав безцінний багаж знань та навичок. Це і орієнтування на місцевості, і виживання в “диких” умовах, і основи тактики і стратегії, ведення бою… Окрім цього, - дисципліна. Вважаю, що вишкіл дійсно готує майбутніх бійців. Замість того, щоб сидіти вдома і переживати за Україну - я був тут і вчився, готувався захищати її”, - говорить Андрій Рубан, що приїхав на вишкіл з міста Суми.

Цього року у запеклій боротьби перемогла команда Левів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ