Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Зниклі "Генії": скульптури з площі Ринок,3 вже вісім років на реставрації. Фото

Скульптури "Геніїв", які були розміщені на балконі кам’яниці Вільчківській (площа Ринок, 3) вже понад вісім років перебувають на реставрації. Незважаючи на запевнення чиновників, що найближчим часом вони повернуться на своє місце, "Геніїв" і досі немає.

Нагадаємо, що скульптурну групу "Генії", яка була на балконі кам'яниці забрали на реставрацію ще 2008 року, однак і досі їх не повернули на місце, хоч сам будинок від реставрували вже давно.

Фото: uk.wikipedia.org

У вересні 2013 році в коментарі Гал-інфо начальник управління охорони культурної спадщини Львівської міської ради Лілія Онищенко повідомила: «Дві скульптури нині є у роботі. Одна скульптурка буде незабаром повернута на фасад, відреставрована та законсервована. На місці іншої буде встановлена копія».

Чит. також: «Скульптури "Геніїв" з площі Ринок, 3, повернуть, коли зійде сніг»

У жовтні 2013 року Лілія Онищенко заявила, що скульптури повернуть «коли зійде сніг».

«Одна скульптура буде повернута як копія, а друга як оригінал. Цей проект також фінансується з GIZ. Не до кінця він ще завершений. Ми сподівалися, що до кінця року ці скульптури повернуть, але вирішили що їх повернуть весною, щоб не стояли у зимовий період, адже там погано зроблені ринви», - сказала Онищенко.

Фото: dlab.com.ua

Тоді ж Лілія Онищенко додала, що одна скульптура була у дуже поганому стані, адже на неї падав дощ, через обірвану ринву.

«Її вже відреставрували і передадуть у музей. На фасад встановлять її копію, виконану із каменя», - сказала Лілія Онищенко.

Однак, сьогодні, 6 квітня, в коментарі Гал-Інфо Лілія Онищенко на запитання коли ж повернуться "Генії" відповіла: «Повернуться».

Цього разу вона вже додала, що на фасад будинку повернуться копії обох скульптур, а самі скульптури зберігатимуться в Історичному музеї на площі Ринок, 4.

За її словами, вже зроблені форми для виготовлення копій, але питання в ціні.

Фото: Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ