Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Акцію «Вставай, Україно!» в Чернігові розпочали хвилиною мовчання. Фото. Відео.

Сьогодні, 26 квітня, по Проспекту Миру в Чернігові рушила 5-ти тисячна колона учасників протестної акції в рамках загальнонаціональної кампанії "Вставай, Україно!". Чернігівці рухались в напрямку Красної площі, де невдовзі відбудеться громадське віче. Про це повідомила прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода".

Фото прес-служби ВО "Свобода".

Хід активістів очолюють лідери опозиційних політичних сил — Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, керівник парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк та очільник партії "УДАР" Віталій Кличко. Спільно з чернігівцями в акції беруть участь народні депутати-свободівці Руслан Марцінків, Андрій Міщенко, Валерій Черняков.

Перед початком акції народні депутати-свободівці Андрій Міщенко, Руслан Марцінків та Валерій Черняков та голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Лубенцов спільно з представниками інших опозиційних партій взяли участь у покладанні квітів до пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи.


Відео з youtube користувача 5channel.

О 17:00 активісти розпочали акцію "Вставай, Україно!". Чернігівці рухаються проспектом Миру до Красної Площі. Учасники ходу скандують гасла: "Банду — геть!", "Україна — понад усе!". Активісти несуть плакати з написами: "Бандера, Шухевич — наші герої!",

Фото: Українська правда.

Під час спілкування з журналістами перед початком акції лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив: "Те, що мешканці Чернігівщини вийшли сьогодні на вулиці обласного центру доводить, що тут, як і в будь-якому місті люди невдоволені владою, яку уособлює режим Януковича. Люди виходять на вулиці, аби рано чи пізно змести кримінально-олігархічну диктатуру геть і привести докорінні зміни в суспільстві та владі".

Фото прес-служби ВО "Батьківщина".

Слід зазначити, що влада вживала всіляких заходів, аби завадити проведенню акції в Чернігові. Так, напередодні було скасовано рейси електричок від Ніжина до Чернігова "у зв'язку з ремонтом колії" — у деяких місцях навіть було знято залізничні рейки. Окрім того, ДАІ погрожувала перевізникам позбавленням прав та ліцензій, якщо вони повезуть учасників акції в Чернігів. Тому практично всі перевізники відмовилися надавати послуги з перевезення активістів. Таким чином, мешканці Чернігівщини були змушені самотужки добиратися до обласного центру — автівками або ж попутним транспортом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ