Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Автобуси з прихильниками "регіоналів" заполонили Київ. Фото. Відео.

Автобуси, що привезли до Києва учасників так званого "Антифашистського маршу" під егідою Партії регіонів, припарковані вздовж вулиці Лесі Українки. Про це повідомив кореспондент "Української правди".

Табличка на автобусах. Фото Оксани Коваленко, УП.

Вона зафіксувала табличку на автобусі "Учасник маршу "В Європу без фашистів". Однак коли кореспондент запитала пасажирів автобуса про мету приїзду, вони сказали, що приїхали до Києва на екскурсію.

Автобуси вздовж бульвару Лесі Українки. Фото Оксани Коваленко, УП.

Читачі "Української правди" також повідомляють, що автобуси з прихильниками Партії регіонів стоять від бульвару Дружби народів до Бесарабської площі, припарковані навіть на зупинках, іноді в два ряди.


Відео з youtube користувача MyrzilkOs.

У той же час, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", учасники антифашистського маршу збираються великими групами вздовж вулиці Грушевського від станції метро "Арсенальна".

Групи приблизно по 500 чоловік стоять біля готелю "Салют", біля Вічного вогню та пам'ятника Голодомору, а також у Києво-Печерської Лаври. Кілька тисяч людей в даний момент знаходиться біля стін Києво-Печерської Лаври - там, очевидно, буде початок колони.

За оцінками кореспондента, зібралося близько 20 тисяч осіб. Кількість міліціонерів невелика.

Учасники акції - в основному молоді люди. Вони прийшли на акцію з прапорами Партії регіонів та державними прапорами України. Активісти тримають розтяжки "У Європу - без фашистів", "Антифашистський марш", також зображений кулак, який розбиває чорну свастику. Багато людей одягнені в жилети з символікою Партії регіонів. Учасникам маршу також роздали паперові кепки з символікою антифашистського маршу.

Недалеко від Лаври стоїть десяток автобусів, які привезли учасників акції з інших регіонів України.

Рух транспорту по передбачуваному маршруту проходження маршу частково перекрито.

У той же час, учасники акції опозиції "Вставай, Україно" збираються на Європейській площі.

Учасники акції опозиції збираються на Софійській площі. Фото Оксани Коваленко, УП.

Як передає кореспондент агентства, люди збираються на тротуарах навколо Європейської площі, оскільки на самій площі не перекрито рух транспорту. Учасники акції стоять біля будівлі готелю "Дніпро", біля будівлі філармонії, а також уздовж вул.Хрещатик. За оцінкою кореспондента агентства, поки зібралося до 5 тисяч осіб, люди продовжують підходити.

У руках вони тримають партійні прапори - "Батьківщини", "УДАРу", "Свободи", а також державні прапори. Деякі одягнені у вишиванки. Біля виходу з метро "Майдан Незалежності" всім охочим роздають бейсболки з символікою "Батьківщини".

Біля будівлі Українського дому з вечора п'ятниці споруджена сцена для проведення антифашистського мітингу під егідою опонентів опозиції - Партії регіонів. На цю сторону Європейської площі учасники акції "Вставай, Україно" не заходять.

Уздовж вул. Хрещатик розставляють загороджувальний паркан між проїжджою частиною і тротуаром на ділянці від вул. Інститутської до Європейської площі.

Як повідомлялося, опозиція проведе мітинг на Софійській площі, учасники антифашистського маршу під егідою Партії регіонів - на Європейській площі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ